SPUNE DA VIEȚII!.....


...Vrei să cunoști un Guru, un Maestru, un înțelept, care să te ghideze și să te ajute cu adevărat? Primul și cel mai important pas pe care-l poți face este să ignori toti marii înțelepți și să te duci la oglindă. Spune-ți “Bună dimineața!”

...Privește persoana ce se reflectă acolo ca și când ar fi prima dată când o vezi. TE vezi? Cu adevărat TE vezi pe tine? Sau observi doar ce ți-au spus alții că ești, poți fii, că faci sau poți face? Te vezi pe TINE sau vezi ce ai crezut că e adevărat din miliardele de gânduri care ți-au răsunat în minte până acum?

...Cum ar fi dacă ai uita tot ce ți-au spus alții și ce ți-ai spus tu și te-ai privi cu ochi noi. Astăzi EȘTI pentru prima data în față cu tine. Ce vezi? Ce și cum faci? Ai întrebări probabil. Cum ar fi să le adresezi persoanei din oglindă? Poți fugi de ceea ce vezi acolo, însă nu poți fugi de tine însuți, căci te urmezi pretutindeni și asta e bine. Căci TU ești singurul înțelept de care ai nevoie. TU ȘTII! Așa că uită-te în ogldindă și spune-ți DA!

...După ce te-ai scufundat în tine mai cauți răspunsuri? Atunci ieși afară și observă natura! Ea știe, iar tu ai puterea de a privi și a găsi soluții în mijlocul ei. Ce-ți poate spune un copac? Cum crezi că zăpada îți poate spăla grijile? Observă ce ai în jurul tău și conectează-te cu ceea ce vezi, însă privește prin prisma necunoașterii, nu prin ochelarii unui concept de tipul “Ăsta e un copac. PUNCT” Copacul ăla poți să fii și tu! Nu trebuie să înțelegi ceea ce spun. Experimentează! Vezi adevărul tău! Spune DA naturii, iar ea te va învăța ce ai nevoie să știi și-ți va dărui cu drag resurse prețioase.

...Vrei să știi marile tale lecții de viață și cum să le faci față, însă te bazezi pe oamenii din afara ta să ți le arate cu degetul. Unii punctează bine exact acolo unde doare mai tare și alții strigă în gura mare rana ta, însă procesul ăsta poate fi artificial. Așa că, uită de ei și conectează-te la tine. Observă-te.

...Ce gânduri ai predominante, ce obiceiuri întreții, ce vicii și dependențe ai? Observă-te și fii atent la experiențele vieții tale. Fiecare secundă conține în ea un mic guru pe care-l omiți pentru că ești atent la părerea altora. Tot ce vrei să știi se află deja acolo. În tine, în experiențele tale. Până să ajungi la tine cel autentic însă, s-ar putea să fie nevoie să fii atent la tot ceea ce nu ești. La tot ce e trecător și se poate observa cu ochiul liber, din experiențele tale. Spune DA observării de sine și înțeleptului din tine. Orice e în afară este fad și are gust de chimicale.
Spune DA

...Poate îți cauți vocația sau ai o listă cu câteva obiective. Asta este bine (dacă îți face ție bine). Da amintește-ți să te bucuri de prezent și de viața ta. Dorește-ți lucruri, însă evită să te atașezi de obiectul dorințelor tale. Atașamentul alungă, distruge, te pregătește pentru depresie. Dorește-ți ce vrei, da permite-ți să fii fericit, indiferent de rezultate. Altfel, ești doar un sclav al dorințelor tale și-ți condiționezi fericirea.

...Până acum ai spus NU! De fiecare dată când ai ascuns sub preș mizeriile din sufletul tău, ai spus Nu. De fiecare dată când ai fugit de o anumită emoție pentru că ai numit-o negativă, iar tu căutai ceva pozitiv, ai spus NU. De fiecare dată când te-ai ascuns în brațele iluziei celorlalți și ai negat adevărul tău, ai spus nu. Atunci când ai suferit și n-ai găsit răspunsuri la întrebări care te măcinau ai spus Nu experienței, căci în loc să o trăiești, ai căutat portițe de scăpare. Când cauți înțelepți, maeștri, profesori în exterior, îți spui ție Nu. Tu ești cel mai bun profesor pe care îl poți avea. Cum ar fi să experimentezi și Da-ul?

...Spune Da vieții și vei descoperi tot ce ai nevoie să fii, știi și să ai. Spune da experiențelor plăcute și bucură-te de ele, savurează-le, simte-le cu toate cele 5 simțuri. Spune da experiențelor neplăcute, triste și primește-le cu brațele deschise în viața ta. Simte-le cu cele 5 simțuri și evită să fugi de ceva doar pentru că tu ai etichetat experiența ca fiind rea, urâtă, neprielnică.

...Spune da momentelor de liniște, dar și agitației din jurul tău. Spune da noilor experiențe, dar și sufletului bătrân și înțelept care stă pitit în tine și știe ce-i adevărat.


...Spune-ți DA ție și accepta că astăzi ai ocazia să te cunoști și recunoști, dincolo de etichete și experiențe trecute. Fii gata să spui oricând nu, dacă asta înseamnă să te onorezi pe tine însuți și să-ți spui ție Da. Să-ți spui întâi ție da înseamnă sănătate, dăruire și înțelepciune. Nu mă crede pe cuvânt. Întrebă-te pe tine în interior și experimentează.Comentarii

Postări populare de pe acest blog

DR.Dumitru Constantin Dulcan - CEEA CE NI SE ÎNTÂMPLĂ E OGLINDA A CEEA CE SIMȚIM ȘI GÂNDIM!

TREZEȘTE VINDECĂTORUL DIN TINE!.....

IARTĂ,IARTĂ-I PE TOȚI CEI CARE ȚI-AU GREȘIT VOIT ȘI PE CEI CARE TE-AU RĂNIT FĂRĂ SĂ ȘTIE! IARTĂ-I PE TOȚI ȘI SĂ NU-ȚI FIE NICI ȚIE RUȘINE SĂ CERI IERTARE!.....