NU UITAȚI CĂ NIMENI NU VĂ POATE FACE RĂU DACĂ NU ÎI PERMITEȚI! CUM ÎMI SCHIMB STAREA DE SPIRIT? CONCENTRÂNDU-MĂ PE CEVA CARE ÎMI PLACE!


...Vorbind la modul cel mai general, exista doua categorii de oameni în aceasta lume: oameni care îti dau energie si pofta de viata si oameni care îti iau energia si îti taie elanul vital.

...Cei din prima categorie sunt acei oameni care sunt pozitivi, optimisti, calmi, ambitiosi, determinati, pasionati, curajosi, echilibrati emotional, care zâmbesc chiar si printre lacrimi deoarece stiu ca totul trece si au încredere în ei însisi ca vor rezolva orice problema întâlnesc, care te încurajeaza când tu treci prin perioade dificile, care stiu sa se distreze, care se respecta pe sine si pe ceilalti, care îsi doresc mult si te fac si pe tine sa-ti doresti din ce în ce mai mult de la tine însuti si de la viata.

...Apoi, exista oamenii care parca fac un scop în sine din a suferi, a se simti rău si de a le distruge si altora bucuria. Ei sunt acei oameni care sunt mai mereu nemultumiti, frustrati, invidiosi, pesimisti, bârfitori, furiosi, agresivi, conflictuali, tristi, depresivi, rautaciosi, cei care pozeaza în victime (atunci când nu aleg sa fie "călăi"), cei care îsi hranesc fricile, cei care te descurajeaza si te trag în jos spunându-ti ca este imposibil sa reusesti, ca nu se poate, "sa stai în banca ta", cei care se bucura în secret de necazul altuia pentru ca asta le arata ca nu sunt singurii care se simt mizerabil, s.a.m.d.

...Știi care este diferenta dintre cele doua categorii?

...Raspunsul este simplu - totul este o chestiune de alegere, de atitudine în ceea ce priveste gândurile pe care alegi sa le hranesti, de felul în care te raportezi la tine însuti, la ceilalti si la viata în ansamblul sau.

...Orice om are de facut aceasta alegere: fie își face viata mizerabila cu ajutorul gândurilor, cuvintelor si actiunilor sale, fie decide ca este un învingator în fata vietii si adopta o atitudine în consecinta.

...Și DA, oricine poate sa fie un om frumos si sa traiasca frumos.
Nu exista niciun motiv pentru care sa faci parte din a doua categorie, decât daca tu alegi sa-ti gasesti scuze si justificari care sa-ti sustina acest fel de a fi.

...Toti oamenii trec prin greutati si probleme, toti oamenii sunt confruntati cu situatii neplacute, însa unii decid ca vor sa le depaseasca, iar altii decid sa se lase definiti de neajunsurile din vietile lor.

...Tu din ce categorie alegi sa faci parte?

...Iar cei din jurul tau,ei ce aleg?

...Îti reamintesc aici faptul ca nu ai nicio obligatie sa stai în preajma celor din a doua categorie, indiferent cât de apropiati îti sunt.
Faptul ca tu îi accepti asa cum sunt acum nu face decât sa le întareasca credinta ca este ok sa fie asa si sa continue cu acelasi tip de atitudine. Deci, practic, îi ajuti sa fie asa cum sunt astazi prin faptul ca le faci jocul (auto)-distructiv.

...Foloseste-ti puterea interioara si fii o forta a binelui pe acest pamânt!


(Ursula Sandner)

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

DR.Dumitru Constantin Dulcan - CEEA CE NI SE ÎNTÂMPLĂ E OGLINDA A CEEA CE SIMȚIM ȘI GÂNDIM!

TREZEȘTE VINDECĂTORUL DIN TINE!.....

IARTĂ,IARTĂ-I PE TOȚI CEI CARE ȚI-AU GREȘIT VOIT ȘI PE CEI CARE TE-AU RĂNIT FĂRĂ SĂ ȘTIE! IARTĂ-I PE TOȚI ȘI SĂ NU-ȚI FIE NICI ȚIE RUȘINE SĂ CERI IERTARE!.....