FII ÎNGĂDUITOR,CĂCI TOȚI AVEM NEVOIE DE IERTARE!(Seneca).....


...De ce sa iertam? Ce forta te poate face sa ierti, sa-l ierti pe cel / cea care te-a ranit, te-a dezamagit, a facut ca lumea ta sa se naruie? Chiar asa, de ce sa ierti persoana care-ti face sangele sa clocoteasca in vene? De ce sa ierti cand tot ce ai vrea sa faci este sa-i arati tu cine esti, sa te razbuni, sa-i platesti cu aceeasi moneda? De ce sa ierti cand mintea ta tese planuri peste planuri pentru pedepsirea vinovatului?
                  
...Si cu fiecare rememorare a intamplarii furia, neputinta, senzatia aceea neplacuta de a fi fost prins cu garda jos, vulnerabil, cresc, devin sufocante. De ce sa-l ierti pe cel care, dupa ce te-a ranit, isi vede de viata lui, in timp ce tu esti prabusit la pamant?
                
...Tu insuti esti cel pentru care trebuie si merita sa ierti. Iertand nu ii faci celuilalt o favoare, nu te arati mai slab, mai fraier, nu te umilesti, ci iti aduci tie insuti un omagiu de iubire si vindecare. Nu exista un altul care te-a ranit, nu exista un altul care te-a tradat, nu exista un altul care te-a respins ori te-a umilit... nu exista un altul, esti doar tu, tu insuti reflectat in ceea ce se afla in jur, tu insuti privindu-te in ochii, gesturile, atitudinile celorlalti... iar ceilalti sunt tot tu. Furia fata de celalalt este indreptata spre tine, spre acele parti din tine pe care refuzi sa le privesti in ochi, spre acele parti din tine pe care le negi cu inversunare.

...Ceea ce ti se intampla este manifestarea unui program interior, a unei amintiri care se doreste eliberata iar furia, starea de victima, incrancenarea de acum nu fac decat sa hraneasca mai departe aceste programe si amintiri. Iertand, te eliberezi, tai legatura cu programul care se manifesta. Iertarea nu este un exercitiu de umilinta ci de constienta, nu este un gest nobil catre altul, ci un act de iubire de sine.
                  
...Chiar este necesar sa traiesti in neiertare? Este necesar ca zilele si noptile sa-ti fie umbrite de amintirea ranilor trecute? Este necesara lacrima aninata in coltul ochiului? Este necesar ca zambetul sa-ti fie umbrit de teama, de indoieli? Tot ceea ce vine spre noi si apare ca neplacut vine pentru a fi iertat si eliberat, nu pentru a ne arata ca ceilalti au ceva cu noi, nu pentru a ne arata ca viata este o lupta. Viata este ceea ce alegem sa fie.
                       
...De multe ori ceea ce percepem ca fiind un atac energetic nu este altceva decat energie reziduala care se manifesta pentru a fi eliberata si care ne apartine. Primul impuls este sa cautam vinovati in exterior. Poate cineva are ceva de impartit cu noi... poate ne invidiaza... poate ne doreste raul... Toate aceste ganduri va agreseaza. Nu este nevoie de un altul pentru a ne face rau, suntem maestri in a ne pedepsi si agresa singuri, suntem maestri in a ne fragmenta sufletele, in a ne slabi si distruge campurile.

...Si daca tot suntem atat de buni in a ne face rau, poate este timpul sa devenim cel putin la fel de buni in a ne face bine, in a ne vindeca si a ne iubi pe noi insine. Iertarea pune bun inceput impacarii cu noi.


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

DR.Dumitru Constantin Dulcan - CEEA CE NI SE ÎNTÂMPLĂ E OGLINDA A CEEA CE SIMȚIM ȘI GÂNDIM!

TREZEȘTE VINDECĂTORUL DIN TINE!.....

IARTĂ,IARTĂ-I PE TOȚI CEI CARE ȚI-AU GREȘIT VOIT ȘI PE CEI CARE TE-AU RĂNIT FĂRĂ SĂ ȘTIE! IARTĂ-I PE TOȚI ȘI SĂ NU-ȚI FIE NICI ȚIE RUȘINE SĂ CERI IERTARE!.....