RENUNȚĂ LA VALIDAREA EXTERIOARĂ........CEEA CE CONTEAZĂ,ÎN CELE DIN URMĂ,NU ESTE FELUL ÎN CARE ARĂTĂM SAU CÂT DE MULT PUTEM ACUMULA,ORI BOGĂȚIA PE CARE O AVEM! CEEA CE CONTEAZĂ ESTE SĂ ACCESEZI PACEA SUFLETULUI ȘI SĂ CAPEȚI ÎNȚELEPCIUNE!


...Te-ai gândit vreodată unde își are rădăcinile dorința noastră de a obține tot timpul aprobarea celor din jur? Poate din primii ani de viată; când mama iți zâmbea, sau când ai început sa faci primii pași, iar ceilalți te aplaudau și încurajau. Asa ai învățat ca dacă facem ceva ce place celorlalți, vor zâmbi, vor fi mulțumiți, iar tu vei fi mulțumit. Dar ai crescut,renunță la ideea de a fi tuturor pe plac sau de a le obține aprobarea!


...Să cauți tot timpul acceptarea și aprobarea celorlalți e o treaba grea și epuizantă. Îți ocupa timpul, mintea, energia și nu îți da nicio satisfacție, dimpotrivă! De la a primi aprobarea celorlalți pentru ceea ce ești și faci, la a-ți face un stil de viața din a o căuta, e drum costisitor și lung.


...Căutând din răsputeri să faci pe plac celor din jur sau familiei, partenerului tău de viață, renunți la persoana minunată care este înăuntrul tău. O cale sigură să-ți pierzi stima de sine și curajul. Iar ceilalți te vor percepe ca o persoana slabă, care poate fi manipulată.


...Tu doar vrei sa le faci pe plac tuturor, și nu înțelegi de ce reacționează asa…La munca sau acasă, scopul tău este să te placă ceilalți, să obții acordul și aprobarea lor, în tot ce faci și ești. Te străduiești să menții o imagine de dragul aparențelor, să păstrezi un job care nu-ți mai place, cu care nu te mai identifici, să păstrezi în viața ta relații și oameni care te rănesc….Pentru că..ce-o să zică lumea?


...Când uiți ca ești Tu, când vrei să ai și să fii El sau Ea, ceva din tine moare!
Ceva dinăuntrul fiintei tale se frânge … Iar tu nu mai poți deveni omul minunat care trebuie să fii! De aceea, când te surprinzi străduindu-te de zor să placi celorlalți și uiți cine ești și vrei să fii, amintește-ți că ai primit acest cadou minunat, care este viața, cu un rost. Amintește-ți că nu ești singur. Îndreaptă-ți corpul și ridică privirea spre cer. Îndreaptă și bratele spre cer, dacă așa simți. Inspiră adânc, calm și liniștit și spune împreună cu mine: Mă accept și mă iubesc așa cum sunt. Expiră, ușurat de grija acceptării și aprobării celorlați. Cu următorul inspir, trimite-ți din mijlocul corpului, din inimă, un zâmbet: Ai observat? Starea ta s-a schimbat deja.


...Pentru că tocmai ai făcut un exercițiu de recunoștință!


...Chiar acum, gândește-te la toate motivele pe care le ai ca să te accepți și să te iubești! Scrie-le! Pune-le într-un loc vizibil. Sunt adevărurile Tale. Și nu uita gândul de azi: Explorând acceptarea de sine, deschizi calea către cunoașterea și acceptarea celorlați. În fiecare zi putem face încă un pas, în călătoria către aprecierea și iubirea de sine.

...Azi sunt recunoscatoare că am început să mă eliberez de grija aprobării și acceptării celor din jur și îmi construiesc viața după valorile pe care le consider fundamentale pentru ceea ce sunt și vreau să fiu. Și chiar funcționează! Mă simt eliberată de o mare povară…!

...Tu pentru ce ești azi recunoscător?

(http://mindfultree.wordpress.com/emoticon heart

Comentarii

  1. Din pacate multi oameni sunt dependenti de validarea celorlati. Rar gasesti oameni care sa nu aiba nevoie de validarea altora. mereu vrem ca ceea ce facem sa fie validat de sor, de sef, de prieteni.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

DR.Dumitru Constantin Dulcan - CEEA CE NI SE ÎNTÂMPLĂ E OGLINDA A CEEA CE SIMȚIM ȘI GÂNDIM!

TREZEȘTE VINDECĂTORUL DIN TINE!.....

IARTĂ,IARTĂ-I PE TOȚI CEI CARE ȚI-AU GREȘIT VOIT ȘI PE CEI CARE TE-AU RĂNIT FĂRĂ SĂ ȘTIE! IARTĂ-I PE TOȚI ȘI SĂ NU-ȚI FIE NICI ȚIE RUȘINE SĂ CERI IERTARE!.....