CELE PATRU NATURI ESENȚIALE ALE OMULUI.....1. Dimensiunea inferioara
Sediul pulsiunilor instinctive. Animalitatea ancestrala care se manifesta cu ajutorul fortelor telurice. Este guvernata de legile supravietuirii în mediul material tridimensional.

2. Dimensiunea exterioara
Realizeaza câmpul energetic relational între subiect si mediul natural, social, cosmic, precum însa si cu dimensiunile invizibile care traverseaza universul concret.

3. Dimensiunea interioara
Este locul de sinteza dintre forta vitala launtrica si retelele energetice exterioare. Ziua este domeniul guvernat de undele cerebrale beta, iar noaptea de cele delta. Între constient si inconstient se afla zona cerebrala alfa. Calatoriile mentale, meditatia si explorarea spiritului se realizeaza în aceasta dimensiune care este, totodata si portalul dintre vizibil si invizibil, dintre universul launtric (microcosmos) si universul exterior (macrocosmos)

4. Dimensiunea superioara
Planul constiintei extinse care ne scoate din separatie si pune în legatura cu unitatea. Constiinta transcendenta învinge limitarile materiale si se situeaza în ” regatul centrului” , acolo de unde se naste totul. Aici se face fuziunea dintre mintea mica (a omului) si Mintea Mare ( a lui Dumnezeu).

Toate aceste dimensiuni interfereaza continuu în vietile fiecaruia dintre noi. Ca sa putem gestiona întregul nostru potential trebuie sa luam în considerare ca ne aflam într-o infinita unitate în diversitate si ca în ciuda miliardelor de forme de manifestare energetica, viata are o singura sursa. 

Prin simturi, rationament, logica, sinteza si analiza descifram lumea exterioara si ne raportam la mediul înconjurator. 

Prin intuitie, meditatie, contemplare ne conectam universului interior în cautarea Regatului Pierdut, a Armoniei, a Fraternitatii Universale. 

La capatul traseului interior ne asteapta pe toti confruntarea cu adevarul: suntem cu totii zamisliti dupa chipul si asemanarea lui Dumnezeu si avem aceiasi parinti: Adam-Eva sau altfel spus Yang-Yin. Astazi ne aflam în plin proces de mutatie a constiintei planetare de la era separatiilor la cea a reintegrarii. Ferice de cel ce se „hraneste” din uriasa energie a Întregului. (Tao)

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

DR.Dumitru Constantin Dulcan - CEEA CE NI SE ÎNTÂMPLĂ E OGLINDA A CEEA CE SIMȚIM ȘI GÂNDIM!

TREZEȘTE VINDECĂTORUL DIN TINE!.....

IARTĂ,IARTĂ-I PE TOȚI CEI CARE ȚI-AU GREȘIT VOIT ȘI PE CEI CARE TE-AU RĂNIT FĂRĂ SĂ ȘTIE! IARTĂ-I PE TOȚI ȘI SĂ NU-ȚI FIE NICI ȚIE RUȘINE SĂ CERI IERTARE!.....