CUM NE OGLINDIM ÎN CEILALȚI!.....Una dintre Legile Universului am denumit-o (ca sa-mi fie mai simplu sa o explic) Legea Oglinzii este una dintre cele mai valoroase instrumente cu care putem lucra in evolutia noastra spirituala.


Este o lege explicata pe îndelete în multe carti de spiritualitate si în multe dintre acestea se ofera si exercitii pentru a o însusi si a o practica zilnic.


Ce spune Legea Oglinzii? Spune ca orice om pe care îl întâlnim ne oglindeste pe noi, cu bune si cu rele. Daca ceva ne place în mod deosebit la cineva, o calitate anume, aceasta se regaseste si în noi, chiar daca noi nu suntem constienti de asta. În egala masura ceea ce ne displace profund la cineva se gaseste si în noi.


Adesea ne trezim ca apreciem naturaletea, sinceritatea, bunatatea, calmul, toleranta, curajul, capacitatea oratorica si multe alte calitati în persoanele pe care le întâlnim. Si stam si admiram, dar uitam sa ne uitam la noi sa vedem în cate cazuri din viata noastra am fost la fel. De obicei ne uitam cu admiratie la personalitati si vedete.

De cealalta parte suntem “oripilati” de rautatea, meschinaria, minciuna si celelalte defecte pe care le identificam, în general la politicieni, dar nu numai. Si uitam sa ne analizam pe noi, sa vedem de cate ori am fost pusi în situatii de a ne comporta “neortodox”.

Cel mai adesea stam si ne uitam la ceilalti si îi admiram sau, dimpotriva, nutrim sentimente de repulsie. Ignoram astfel total posibilitatea de a cerceta cât mai adanc în interiorul nostru, sa vedem daca si noi suntem, am fost sau am putea fi la fel.


Si daca totusi cineva ne pune fata în fata cu realitatea ca da putem fi la fel, refuzam sa admitem asta, si ne ascundem dupa expresii precum: eu nu sunt asa, eu n-am fost niciodata asa, eu nu as putea fi asa.


O alta metoda prin care refuzam sa admitem ca avem toate calitatile si toate defectele descoperite si identificate în oameni este aceea ca diminuam importanta gesturilor noastre bune si amplificam si dam o importanta prea mare defectelor noastre.


Legea Oglinzii ne arata ca, atât calitatile cât si defectele pe care le remarcam la ceilalti, creaza un întreg pe care, în anumite situatii, îl manifestam si noi. Ne mai arata ca suntem într-o strânsa legatura cu cei lânga care traim sau pe care îi admiram/detestam, de la distanta, ca toate acele calitati si defecte pe care le “vedem” în ceilalti apasa pe niste butoane ascunse din interiorul nostru si trezesc emotii în noi. Ceea ce înseamna ca “butoanele” sunt conectate la “ceva” din subconstientul nostru care “recunoaste” starile repsective.


Unul dintre cele mai eficiente exercitii ale Legii Oglinzii l-am întâlnit în cartea “Partea întunecata a cautatorilor de lumina” – Debbie Ford. Este un exercitiu pe care îl practic adesea si pe care îl dau si elevilor mei sa-l faca.


Luati o foaie de hartie si împartiti-o în doua. În partea stânga scrieti numele unei persoane pe care o admirati, iar în partea dreapta numele unei persoane pe care o detestati. Apoi, sub persoana din stânga scrieti toate calitatile care va stârnesc admiratia, iar sub cea din dreapta toate defectele pe care le detestati. Când ati terminat, stergeti numele celor doua persoane si deasupra treceti-l pe al vostru. Cu calm, rabdare, spirit de observator si cu foarte multa sinceritate vedeti de câte ori ati manifestat calitatile si de cate ori defectele din coloane. Fiti sinceri cu voi.


Este un pas catre aurul alchimic din voi!

(Andreea Talmazan)

Comentarii

  1. Psihologia pornește de la ideea că suntem indivizi separați și demonstrează una și alta. De-a lungul timpului a ajutat și a eșuat să ajute multe persoane. Însă niciodată nua rezolvat problema fundamentală a omului - angoasa - pentru că din start pornește din separare. Are și ea însă rolul ei, la fel ca orice lucru. Psihologia omului se schimbă și ea, pentru că sunt voci tot mai multe care schimbă această paradigmă separativă cu una integrativă, în care se pornește din UNU spre mirajul oglinzilor "celorlalți". Această viziune se întâmplă ACUM la scară mare, la foarte multe niveluri ale matricii, se pare că materializarea ei este inevitabilă. Matricea se schimbă odată cu arhitectul matricii, adică TU însuți.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

DR.Dumitru Constantin Dulcan - CEEA CE NI SE ÎNTÂMPLĂ E OGLINDA A CEEA CE SIMȚIM ȘI GÂNDIM!

TREZEȘTE VINDECĂTORUL DIN TINE!.....

IARTĂ,IARTĂ-I PE TOȚI CEI CARE ȚI-AU GREȘIT VOIT ȘI PE CEI CARE TE-AU RĂNIT FĂRĂ SĂ ȘTIE! IARTĂ-I PE TOȚI ȘI SĂ NU-ȚI FIE NICI ȚIE RUȘINE SĂ CERI IERTARE!.....