VIAȚA SECRETĂ A EMOȚIILOR!.....Mintea rationala interpreteaza toate experientele senzoriale, inclusiv emotiile. Ea emite judecati despre experientele emotionale bazate pe perceptia durerii sau a placerii, hotarând daca este bine sau rau.

Aceste judecati te ajuta sa formezi reguli si credinte despre cum sa fii în siguranta si cum sa raspunzi lumii. “Nu face asta. Nu este sigur”. Deoarece judecatile sunt derivate din experienta ta personala, care actioneaza în calitate de proba, tu crezi ca sunt adevarate. Aceste adevaruri personale creeaza reguli care îti guverneaza comportamentul, alegerile si deciziile.

Credintele negative se formeaza atunci când ai sentimente dureroase sau experiente negative. Acestea sunt foarte puternice deoarece ele provin din motivatia ta pentru supravietuire – dorinta ta fundamentala de a evita durerea si a fi în siguranta.

Exista 7 rani emotionale care lasa adânci si dureroase urme în constiinta si te tin blocat în comportamente negative sau chiar îti afecteaza sanatatea : abandonul, tradarea, vinovatia, umilirea/rusinea, nedreptatea, respingerea si frica.

Experientele negative dureroase au cel mai mare impact. Când experimentezi asemenea rani emotionale, mintea dezvolta pattern-uri comportamentale pentru evitarea experimentarii unor dureri similare. Astfel viata devine plina de limitari personale si dezechilibre: nu pot avea încredere, nu pot ierta, nu vreau sa risc, trebuie sa devin perfect pentru a fi iubit, etc.

O parte din cele mai comune pattern-uri emotionale si declansatorii lor emotionali sunt:
- Nu risti pentru ca s-ar putea sa nu ai succes (umilire)
- Nevoia de perfectiune sau de a fi perfect (respingere)
- Stima de sine scazuta (respingere, umilire, abandon, tradare)
- Probleme cu banii (respingere – daca sunt bogat sau am succes, oamenii nu or sa ma mai placa, frica – risc, nu voi fi capabil sa controlez responsabilitatea si activitatea adiacenta pentru a avea success, vina – nu-i meriti)
- Probleme în relatii (abandon, respingere, nedreptate, tradare, umilire).

Si totusi, starea ta naturala este fericirea si bucuria! 

Asta e ceea ce simti când esti echilibrat si în armonie cu viata. 

Cum ai ajuns atât de departe de la cine esti cu adevarat? Cum gasesti drumul înapoi la starea ta naturala de fericire si serenitate?

Emotiile înabusite pot fi eliberate prin intermediul picioarelor. Descalta-te si mergi prin iarba, nisip, sau cufunda-ti picioarele în apa sarata sau fa-ti un tratament reflexogen.

Zâmbeste, chiar daca nu simti sa o faci. Actul de a zâmbi îti modifica chimia corpului. Dintr-o data te vei simti mai fericit. Râsul, este de asemenea o minunata cale de eliberare a emotiilor. Râsul elibereaza endorfine ceea ce te face să te simti fericit si relaxat.

Meditatia este un instrument ideal în atingerea serenitatii si a echilibrului între emisfera stanga si cea dreapta ale creierului. Meditatia încetineste undele creierului catre o stare alfa de 7.8-11Hz. Aceasta este o poarta catre întelepciune si inspiratie, cu mult peste gândirea analitica.

Tradus de Cristina Ciobanu


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

DR.Dumitru Constantin Dulcan - CEEA CE NI SE ÎNTÂMPLĂ E OGLINDA A CEEA CE SIMȚIM ȘI GÂNDIM!

TREZEȘTE VINDECĂTORUL DIN TINE!.....

IARTĂ,IARTĂ-I PE TOȚI CEI CARE ȚI-AU GREȘIT VOIT ȘI PE CEI CARE TE-AU RĂNIT FĂRĂ SĂ ȘTIE! IARTĂ-I PE TOȚI ȘI SĂ NU-ȚI FIE NICI ȚIE RUȘINE SĂ CERI IERTARE!.....