DESPRE RUGĂCIUNE!.....Nimic nu mi se pare mai atragator decât dialogul secret al sufletului cu el însusi si cu Dumnezeu.(Sf. Grigorie de Nazianz)

Am fost întrebata destul de des ce cred despre rugaciune. Raspunsul meu a fost unul simplu: rugaciunea face minuni, daca stii sa te rogi.

Pentru mine, rugaciunea este mijlocitoarea miracolului pentru ca ea face legatura între Creator si cel creat. Este o cerere constienta ca gândurile noastre sa fie transformate de catre o putere mult mai mare decât a noastra.

A te ruga este o arta, este ceva sacru, care nu se face în graba sau din obligatie.

Da, ai nevoie sa stii sa te rogi, sa stii cum si ce sa ceri, pentru ca altfel rugaciunea nu reprezinta decât o însiruire de cuvinte, fara esenta si repetate mecanic.

Sa te rogi înseamna sa-ti înalti spiritul si inima catre Creator.

Rugaciunea reprezinta un dialog al sufletului cu Dumnezeu, o constientizare a esentei Divine din care ai fost creat.

Credinta este substanta lucrurilor sperate, este esenta nevazuta a lucrurilor.(Florence Scovel)

Credinta în rugaciune înseamna sa recunoastem ca toata fiinta noastra a fost creata de Dumnezeu. Noi suntem opera Lui si trebuie sa ne îndeplinim misiunea pe care El ne-a încredintat-o în aceasta viata. Fiecare dintre noi am fost creati cu un scop bine stabilit, iar Creatorul ne ajuta cu tot ce avem nevoie pentru a-l realiza.

Rugaciunea ta ramâne neauzita când o acopera strigatul celui napastuit de tine.(Sf Ioan Gura de Aur)

Fiecare rugaciune este ascultata. Stiu ca sunt multi cei care sustin contrariul, cu exemple cât se poate de credibile din viata lor. S-au facut si studii, în urma carora s-a ajuns la concluzia ca doar cca. 25% dintre cei care se roaga primesc si raspuns.

Cum este posibil?

Rugaciunea cere o profunda atentie interioara. Cuvintele au forta creatoare, gândurile si sentimentele din spatele cuvintelor sunt energie.

Daca nu primesti un raspuns la rugaciunea ta este pentru ca frecventa pe care emiti nu corespunde celei adecvate receptionarii mesajului dorit. Mai exact, desi folosesti cuvintele potrivite cererii tale, gândul din spatele cuvântului este necorespunzator, de cele mai multe ori exact opusul dorintei tale. Este glasul temerii tale, cea mai mare în legatura cu dorinta în cauza, având o vibratie foarte joasa (precum frica, lipsa, neputinta, vinovatie, etc.).

Retine: cel mai important este gândul sau sentimentul din spatele cuvântului ales în rugaciune, pentru ca tu vei primi de fiecare data un raspuns la ceea ce simti si nu la ceea ce ceri. 

Ca atare, daca simti lipsa, primesti si mai multa lipsa, daca simti neputinta, atragi si mai multe evenimente în viata ta care sa te faca sa te simti neputincios, s.a.m.d.

Întotdeauna ceea ce gândesti se afla pe aceeasi frecventa cu ceea ce primesti. Asa ca, atunci când ceri sanatate, ai grija ca gândul din spatele cuvântului sa nu fie “nu vreau sa fiu bolnav” sau, daca ceri bani, gândul sa nu fie “sunt sarac” sau “nu vreau sa fiu sarac”.

Cere mereu ceea ce ti se cuvine de drept Divin. Te va ajuta sa adresezi aceasta rugaciune din inima, cu bucurie si fara teama sau vinovatie.

Rugaciunea este o stare de permanenta recunostinta.(Sf Ioan Gura de Aur)

Foloseste ori de câte ori simti nevoia acesta rugaciune:

Îti multumesc tie Doamne pentru ca îmi împlinesti toate nevoile mele fizice.(Doreen Virtue)

Si asta pentru ca avem nevoie:

Sa multumim în toate pentru toate.(Sf. Ioan Gura de Aur)

Avem nevoie sa constientizam existenta unei forte supreme în acest univers, care ne-a creat, stie deja ce nevoi sau ce limitari avem si nu înceteaza sa ne trimita tot ce ne este de trebuinta.

În incheiere îti recomand doua rugaciuni foarte dragi mie. Le citesc în fiecare zi pentru ca ma ajuta sa trec de la gândirea bazata pe ego la cea spirituala. Îmi dau o stare de pace interioara, de iubire, de siguranta si bucurie.

Prima este “Tatal nostru”, una dintre cele mai puternice rugaciuni cunoscute pâna acum. Cea de a doua este rugaciunea Sfantului Fracisc din Assisi.


Tatal nostru:
Tatal nostru care esti în Ceruri
Sfinteasca-se numele Tau
Vie împaratia Ta
Faca-se voia Ta
Precum în cer asa si pre Pamânt
Pâinea noastra cea de toate zilele
Da-ne-o noua astazi
Si ne iarta noua greselile noastre
Precum si noi iertam gresitilor nostri
Si nu ne duce pre noi în ispita, ci ne izbaveste de cel rau
Ca a Ta este împaratia si puterea si slava.
În numele Tatalui, Al Fiului si Al Sfântului Duh.
Acum si pururea si în vecii vecilor,
Amin.

------------------------------------------------------------
Rugaciunea Sfântului Fracisc din Assisi:
Doamne, fa din mine instrumentul pacii Tale
Oriunde exista ura, îngaduie-mi sa seman iubire
Oriunde exista rani sufletesti, îngaduie-mi sa seman iertare
Oriunde exista îndoieli, îngaduie-mi sa seman credinta
Oriunde exista disperare, îngaduie-mi sa seman speranta
Oriunde exista întuneric, îngaduie-mi sa seman lumina
O, Stapâne Divin, îngaduie-mi sa nu caut în primul rând propria mea alinare
Ci sa îi alin pe ceilalti
Îngaduie-mi sa nu caut în primul rând întelegerea mea de catre ceilalti
Ci ca eu sa îi inteleg pe ei.
Îngaduie-mi sa nu caut în primul rând sa fiu iubit
Ci sa iubesc
Căci noi ne nastem întru Viata Eterna
Atunci când daruim, nu când primim
Atunci când iertam, nu când suntem iertati
Atunci când murim (atunci când egoul nostru moare).

Si nu uita ca tu esti perfect asa cum esti. Exista un loc în lume pe care numai tu îl poti ocupa si nu altcineva, ceva ce numai tu ai de facut si niciun altul nu o poate face, ceva ce este doar al tau si nimeni nu ti-l poate lua. Acesta este destinul tau. Mintea divina a creat acest destin doar pentru tine si asteapta ca tu sa-l recunosti, sa-l accepti si sa-l primesti…

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

DR.Dumitru Constantin Dulcan - CEEA CE NI SE ÎNTÂMPLĂ E OGLINDA A CEEA CE SIMȚIM ȘI GÂNDIM!

TREZEȘTE VINDECĂTORUL DIN TINE!.....

IARTĂ,IARTĂ-I PE TOȚI CEI CARE ȚI-AU GREȘIT VOIT ȘI PE CEI CARE TE-AU RĂNIT FĂRĂ SĂ ȘTIE! IARTĂ-I PE TOȚI ȘI SĂ NU-ȚI FIE NICI ȚIE RUȘINE SĂ CERI IERTARE!.....