DESPRE DUȘMANI.....43 -  Ați auzit că s’a zis: „Să iubești pe aproapele tău, și să urăști pe vrăjmașul tău.“
44 -  Dar Eu vă spun: Iubiți pe vrăjmașii voștri, binecuvîntați pe cei ce vă blastămă, faceți bine celorce vă urăsc, și rugați-vă pentru ceice vă asupresc și vă prigonesc,
45 -  ...ca să fiți fii ai Tatălui vostru care este în ceruri; căci El face să răsară soarele Său peste cei răi și peste cei buni, și dă ploaie peste cei drepți și peste cei nedrepți.
Nu îti poți iubi dușmanii dacă nu ai înțeles de ce ti-au devenit dușmani.

Când vezi care este adevăratul motiv al urii sau invidiei, acestea dispar.

Când dezvălui minții adevărul, aceasta nu mai are nici o bază pe care să poată construi false scenarii.

Fii onest și mult bine îți vei face. Nu ești obligat să trâmbițezi, să te spovedești lumii, ajunge să recunoști adevărul în tine. Spovedește-te inimii tale.

Nu e nimic abstract sau “mistic” (deși mie-mi place misticul pentru că îl asemăn unui basm, și fără basme, lumea asta mi s-ar părea anostă), e un traseu logic, dacă vrei.

Pentru a nu invidia sau urî, nu ai nevoie nici de multă înțelepciune, nici de vreun dat genetic, ci doar de curaj. Curajul de-a fi sincer cu tine, curajul de a recunoaște ce simți și ce gândesti cu adevărat. 


Curajul de a înlătura toată fanfaronada orgoliului, care-și născocește o sumedenie de pretexte pentru a se-ndreptăți.

Fii curajos și pune în fața minții tale, adevăratele motive pentru care urăști sau invidiezi. Fii curajos și pune-te față-n față cu această atitudine a ta.

Nu lăsa nici o frântură de “explicație” să-ți întunece adevărul. Privește-l drept în ochi și recunoaste. Apoi întreabă-te ce simți. Cu adevărat, întreabă-te. Fii atent și ascultă-te.

Vei înțelege atunci că nici ura, nici invidia nu vin din tine. Nu au loc acolo. Sunt doar niște născociri, niște fantasme pe care le-ai crezut reale.

Apoi, poți să alegi: să trăiești printre fantome sau să fii VIU!

Atunci poți să treci de la a nu judeca la a iubi.


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

DR.Dumitru Constantin Dulcan - CEEA CE NI SE ÎNTÂMPLĂ E OGLINDA A CEEA CE SIMȚIM ȘI GÂNDIM!

TREZEȘTE VINDECĂTORUL DIN TINE!.....

IARTĂ,IARTĂ-I PE TOȚI CEI CARE ȚI-AU GREȘIT VOIT ȘI PE CEI CARE TE-AU RĂNIT FĂRĂ SĂ ȘTIE! IARTĂ-I PE TOȚI ȘI SĂ NU-ȚI FIE NICI ȚIE RUȘINE SĂ CERI IERTARE!.....