ACCEPTARE ȘI IUBIRE DE SINE.....E necesar sa te accepti asa cum esti, cu imperfectiunile, limitele si slabiciunile tale, fara sa te compari cu alte persoane aparent mai înzestrate decât tine, pentru ca fiecare om e o fiinta unica si irepetabila si mai ales un suflet creat dupa chipul si asemanarea lui Dumnezeu-Creatorul si nu te poti compara decât cu tine. 

Poate ca nu esti foarte multumit/a din anumite puncte de vedere de opera Creatorului si a parintilor tai, dar fii recunoscator/oare pentru însusirile/aptitudinile/talentele în care excelezi, numara-ti binecuvântarile si nu lipsurile sau neajunsurile! 

Venim în lumea aceasta înzestrati cu tot ce ne trebuie pentru misiunea pe care o avem de îndeplinit si întâlnim si oamenii care sa ne ajute sa învatam lectiile iubirii si sa evoluam. Fii multumit/a cu ce ai si din acesti “talanti” scoate ce e mai bun si înmulteste-i!

Daca ai avut un esec într-o relatie de iubire si asta ti-a zdruncinat stima de sine, reconsidera termenii problemei: nu te blama exclusiv pe tine, nu te ncarca cu toata povara vinovatiei si învata sa te ierti. 

Iata ce spune doctorul Phillip McGraw în cartea “Salvarea relatiilor”: pâna când nu veti trai cu demnitate, respect si integritate emotionala, nici interactiunile dvs cu ceilalti nu se vor putea ridica la acest nivel de calitate. Dupa cum îmi place mie sa spun, nu poti da ce nu ai. 

Daca nu va tratati pe dvs însiva cu dragoste si consideratie, cum ati putea darui altcuiva aceste lucruri? Iar daca nu le puteti darui, cum va puteti astepta sa le primiti în schimb? Trebuie sa te împaci întâi cu tine, sa-ti refaci contactul cu puterea ta interioara, cu propria demnitate, cu propriile standarde si stima de sine. 

Ce au caracteristic oamenii de succes si ce îi deosebeste de cei fara succes? Au intrat în legatura cu esenta constiintei lor, si-au reclamat dreptul la o viata împlinita si au refuzat sa accepte mai putin de la ei însisi sau de la oricine altcineva. Asa ca nu mai accepta mai putin decât meriti si decât standardele tale, nu îti  mai spune ca e prea greu de gasit o persoana pe masura pretentiilor tale, sau ca e mai bine cu rău decât fara rău.  Nu mai accepta surogate toxice, ai credinta, nadejde si rabdare.

Ca sa-ti creezi obiceiuri bune în legatura cu aspectele din testul de mai sus, eu îti propun – si nu glumesc – sa îti faci o agenda a iubirii de sine în care sa-ti notezi obiectivele de mai sus privind alimentatia sanatoasa (informeaza-te de pe internet sau consulta un nutritionist), consumul de apa, necesarul de somn, exercitiul fizic, grija fata de mintea si sufletul tau si bifeaza zilnic îndeplinirea obiectivelor. Ajuta-te de orice truc care ti-ar putea face mai usoara îndeplinirea, de exemplu, daca uiti sa bei apa în timpul zilei, poti sa-ti pui memento la mobil sa sune la fiecare doua ore ca sa-ti amintesti sa bei o cana cu apa – poate ti se pare comic, dar e eficient! Si eu uit sa beau!

Sau alta chestie buna: pentru ca ziua are doar 24 ore, fa doua activitati simultan – de exemplu în timp ce alergi pe banda, sau pedalezi, sau conduci masina poti asculta audio-book-uri motivationale sau muzica de meditatie sau poti da instructiuni subordonatilor sau colaboratorilor. 

Ia în serios ideea aceasta cu agenda si daca pentru a te motiva simti ca ai nevoie de sanctiuni în cazul în care nu îndeplinesti obiectivele, stabileste-ti sanctiuni ca sa te mobilizezi!

Se spune ca este nevoie de 21 zile pentru crearea unui obicei!Si dupa ce ai reusit, nu uita sa sarbatoresti! 

(Anca Mălureanu)

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

DR.Dumitru Constantin Dulcan - CEEA CE NI SE ÎNTÂMPLĂ E OGLINDA A CEEA CE SIMȚIM ȘI GÂNDIM!

TREZEȘTE VINDECĂTORUL DIN TINE!.....

IARTĂ,IARTĂ-I PE TOȚI CEI CARE ȚI-AU GREȘIT VOIT ȘI PE CEI CARE TE-AU RĂNIT FĂRĂ SĂ ȘTIE! IARTĂ-I PE TOȚI ȘI SĂ NU-ȚI FIE NICI ȚIE RUȘINE SĂ CERI IERTARE!.....