CAUZELE SUBTILE ALE BOLILOR.....
...MEDICINA HOLISTICA REPREZINTA CONEXIUNEA PERMANENTA DINTRE TRUP,MINTE SI SUFLET,ÎNTRE CELE TREI NIVELURI EXISTÂND MECANISME COMPLETE DE INTERDEPENDENTA!

...S-a dovedit deja stiintific ca starile prelungite de stres, frica sau suparare pot împiedica în chip vizibil functionarea corecta a anumitor organe sau sisteme din organismul uman. Este însa necesar sa constientizam ca nu numai starile negative mentinute pe termen lung ne pot afecta sanatatea, ci chiar si gândurile, vorbele si emotiile noastre de zi cu zi.

...În aceasta lumina, putem întelege ca bolile sunt doar un semnal al copului nostru fizic, menit sa ne arate ca am facut o anumita greseala la nivelul gândirii, simtirii sau al comunicarii cu ceilalti. Astfel, în momentul în care constientizam <greseala> facuta, sau adevarata cauza din spatele respectivei boli si încercam sa o remediem, vindecarea va veni cu siguranta si va fi de durata.

...Daca însa nu apelam si la vindecarea prin gândire (sau la noesiterapie, cum mai este numita) pe lânga tratamentele traditionale, avem toate sansele sa nu învatam respectiva lectie de viata. De aceea, vom trece prin aceleasi probleme de sanatate mai devreme sau mai târziu, pâna vom învata ca totul porneste în cele din urma din noi însene – atât starea de rău, cât si starea de bine.

...Exista, de asemenea, si boli karmice, care ne sunt date pentru a ne rezolva karma provenita dintr-o existenta anterioara. Acestea sunt, în general, de tip cronic si mai greu de pus în legatura cu anumite gânduri negative, tipare comunicationale deficitare, sau emotii disonante din viata noastra de zi cu zi.

1) Bolile pielii...
Bolile de piele (acneea, cuperoza, eczemele, dermatitele etc.) indica teama unei persoane de a se deschide complet, de a se exprima pe sine în totalitate. Persoana are frica ascunsa de a nu fi respinsa de catre ceilalti. De asemenea, pot exista tendinte de autorespingere. Acestea sunt vizibile mai ales în cazul adolescentilor.

2) Bolile digestive...
Bolile aparatului digestiv sunt legate de felul incorect în care <digeram> sau asimilam evenimentele din viata noastra. Astfel, problemele de digestie indica o stare de nemultumire sau de mânie refulata, adica incapacitatea de a accepta o anumita persoana sau situatie din viata noastra. În mod similar, problemele la stomac indica neputinta noastra de a digera anumite experiente de viata, nerabdare, neliniste, precum si refuzul de a accepta anumite idei noi în viata noastra.
...Problemele la intestinul subtire se refera la incapacitatea de a întelege si asimila anumite lectii de viata care ne sunt necesare la nivelul evolutiei. În timp ce problemele la intestinul gros (printre care si constipatia) pot indica o anumita stare de culpabilitate, precum si greutatea de a da drumul la atasamente (inclusiv în plan fizic), sau la anumite tipare mentale ori emotionale care nu ne mai sunt necesare.
...Problemele la ficat indica o stare prelungita de tristete, invidie, gelozie sau suparare. De obicei, aceste gânduri si emotii negative sunt îndreptate catre cei din jur, însa la nivel subtil ele oglindesc o stare de criticism si profunda nemultumire a persoanei bolnave fata de sine însasi.

3) Problemele menstruale...
Problemele de menstruatie se refera cel mai adesea la refuzul propriei feminitati, dar si la teama de a ne experimenta sexualitatea pe deplin. Persoana care are astfel de probleme refuza cel mai adesea ideea de a fi ajutata sau de a se baza pe un barbat în viata ei, desi aceasta reprezinta de fapt una dintre nevoile ei profunde.

4)Bolile respiratorii...
Bolile aparatului respirator pot indica o utilizare defectuoasa a energiei fizice, precum si refuzul de a lasa viata sa curga libera prin noi. Spre exemplu, în cazul pneumoniei, este vorba despre oboseala acuta pe care persoana o resimte în fata vietii si a responsabilitatilor de zi cu zi, precum si de lipsa profunda a sentimentului de bucurie din viata sa.
...Daca avem guturai, acesta poate fi corelat cu o stare de teama, confuzie sufleteasca sau culpabilitate. Este posibil sa nu dorim sa ne urmam intuitia într-o anumita situatie, fiind deranjate de ceea ce simtim fata de o anumita persoana sau fata de un anumit eveniment din viata noastra.

5) Bolile cardiace
Problemele la inima sunt legate de primirea si transmiterea corecta a energiei iubirii. De cele mai multe ori, persoana afectata nu îsi asculta inima, reprimându-si în mod constant emotiile si sentimentele.
...De asemenea, persoana care are probleme la inima poate simti ca problemele de zi cu zi o absorb în totalitate, rapindu-i din entuziasmul vietii. Însa, pâna la urma, în noi înșine sta puterea de a darui iubire si de a gasi motive de bucurie în tot ceea ce ne înconjoara.

6) Durerile de spate
Durerile de coloana indica faptul ca ne simtim ca si cum am <căra în spate> toate greutatile vietii, sau ca si cum am fi lipsite de sustinere afectiva ori <atacate pe la spate>.
...Durerile în partea de jos a spatelui sunt corelate cu o stare de insecuritate financiara si cu frica fata de viitor în ceea ce priveste latura materiala a vietii. De multe ori, persoana afectata îi trage la raspundere pe ceilalti pentru propriile sale nemultumiri.
...Durerile lombare se leaga de anumite probleme afective, ori de refuzul de a ne detasa de trecut. Ele pot indica de asemenea o stare de culpabilitate pe care o simtim fata de o persoana importanta din viata noastra.
...Durerile în partea de sus a spatelui indica existenta multor asteptari fata de ceilalti si aparitia unei stari de furie reprimata atunci când acestea nu ne sunt îndeplinite. De cele mai multe ori, simtim ca ceilalti ar trebui sa ne sprijine din punct de vedere afectiv, desi pâna la urma în noi înșine ar trebui sa cautam în primul rând aceasta sustinere.

...CONCLUZII...

...Astfel de cauze subtile sau spirituale exista în spatele tuturor bolilor, virusii, bacteriile sau circumstantele exterioare creând doar mediul propice pentru manifestarea lor la nivel fizic. 
În cele din urma, important este sa constientizam ca in noi sta puterea de a ne vindeca la toate nivelele, putere pe care o accesam de fiecare data când reusim sa aducem energii de vibratie pozitiva în viata noastra.
...În concluzie, cea mai sigura cale de a atrage sanatatea, fericirea si prosperitatea de partea noastra este sa ne supraveghem cu atentie fluxul gândirii, al emotiilor si al comunicarii. 
...Straduindu-ne în permanenta sa emitem numai gânduri pozitive, stari pozitive si cuvinte pozitive, vom atrage în viata noastra, prin legea rezonantei, acelasi tip de energii benefice.

(Andreea Peticaru)  via http://www.garbo.ro/

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

DR.Dumitru Constantin Dulcan - CEEA CE NI SE ÎNTÂMPLĂ E OGLINDA A CEEA CE SIMȚIM ȘI GÂNDIM!

TREZEȘTE VINDECĂTORUL DIN TINE!.....

IARTĂ,IARTĂ-I PE TOȚI CEI CARE ȚI-AU GREȘIT VOIT ȘI PE CEI CARE TE-AU RĂNIT FĂRĂ SĂ ȘTIE! IARTĂ-I PE TOȚI ȘI SĂ NU-ȚI FIE NICI ȚIE RUȘINE SĂ CERI IERTARE!.....