LEGILE UNIVERSALE.....Ce sunt legile universale? Nu sunt cu siguranta legile învatate la fizica în liceu, căci acelea descriu doar cum este alcatuita si se misca materia si energia la nivel concret, fizic. Nu ca n-ar fi corecte, dar nu sunt complete; la fel ca si legile biologiei, chimiei, psihologiei, sociologiei, etc, ele redau realitatea trunchiat,privita dintr-un unghi de vedere îngust.
   
Legile universale sunt legile ansamblului, cele dupa care Totul functioneaza. Ele privesc realitatea dintr-o perspectiva panoramica si de aceea sunt formulate foarte general. Despre acestea dragilor nu va va învata nimeni si nici nu le veti gasi mentionate în vreun manual scolar. Dar le veti experimenta  cu siguranta pe propria piele, căci toti suntem parte a întregului si suntem supusi acestor legi.
  
Nu am pretentia ca eu le cunosc pe toate si nici aroganta de a stabili câte sau care sunt.  Aceste legi sunt mai degraba "culese" din experienta milenara a civilizatiei umane, rezultate din observatii directe, empirice, asupra vietii, asa cum a trait-o fiecare.
  


Cele de mai jos reprezinta doar câteva dintre cele mai cunoscute, prezentate în majoritatea surselor din care m-am informat.

LEGEA UNITATII - afirma ca totul este interconectat în univers si provine din aceeasi sursa; universul este un întreg unitar, în care fiecare parte este legata cu toate celelalte. Nu exista separare decât acolo unde umanitatea alege sa o traiasca

LEGEA VIBRATIEI-"Nimic nu sta, totul se misca, totul vibreaza". Aceasta lege sustine ca tot ce exista în univers se afla într-o stare continua de vibratie.Universul cu tot ce cuprinde el este alcatuit din energie. Totul este energie în miscare. Materia solida este energie care vibreaza în ritm foarte lent si cu frecventa joasa, aerul are o vibratie rapida si cu frecventa înalta, iar spiritul si gândurile au o vibratie asa intensa si de rapida încât sunt imateriale, imperceptibile cu simturile.

LEGEA CAUZEI SI A EFECTULUI-" Orice cauza are Efectul ei si orice efect îsi are Cauza sa; totul se întâmpla conform acestei legi si nimic nu îi scapa".Aceasta lege prevede ca nimic nu se produce din pura întâmplare, sau în afara legilor universale. Cum spune si întelepciunea populara: noi"culegem ceea ce am semanat"si "orice actiune are si o reactiune", o consecinta a sa.

LEGEA CORESPONDENTEI (sau LEGEA SIMETRIEI) -"Ceea ce este sus este ca si ceea ce este jos" sau cum spunem noi românii "precum în cer asa si pe pamânt", ori expresia în engleza" as above so is below". Aceasta lege arata ca universul evolueaza pe baza simetriei; de asemenea leaga planul material-fizic de cel energetic-spiritual. Este legea pe care se bazeaza medicina naturista: tot ce se manifesta la nivelul corpului are o corespondenta în plan mental dar si energetic.

LEGEA ATRACTIEI (sau LEGEA REZONANTEI)-" Ceea ce se aseamana, se aduna". Aceasta lege afirma clar ca gândurile, emotiile, convingerile noastre se materializeaza efectiv în realitatea fizica si atrag asupra noastra lucruri, persoane si evenimente de acelasi fel cu ele; mai exact, ele sunt forme de energie reala care calatoresc prin univers sub forma de unde si intra în rezonanta (vibreaza la unison) cu alte energii care sunt asemenea lor (pozitive sau negative!!). Si tot ce va vibra în rezonanta cu energia gândurilor noastre va fi atras automat în viata noastra. Asa ajungem sa experimentam si sa avem exact ceea ce gândim, simtim si credem. Mai multe despre aceasta lege am scris în postarea anterioara (link-http://mesajpentrunoitoti.blogspot.com/2014/01/implinirea-tuturor-dorintelor-tale-un.html)

LEGEA POLARITATII-"Totul este dublu, orice lucru are doi poli; totul are doua extreme; polii opusi au o natura identica, însa de grade diferite". Aceasta lege spune ca orice lucru are un pol opus si ca cele doua extreme sunt doar manifestari diferite ale aceleiasi chestii, iar intre cele doua exista o multime de note intermediare.

LEGEA RITMULUI-"Totul se scurge în interior sau în exterior; orice lucru are durata sa- totul evolueaza apoi degenereaza". Aceasta lege arata ca totul în univers este în continua miscare si urmeaza un ritm al sau, de la nastere pâna la disparitie. Aceste ritmuri stabilesc sezoanele,ciclurile,etapele de dezvoltare si tiparele. Este bine sa tinem in minte acest fapt atunci când simtim ca numai avem rabdare si vrem ca ceva sa se întâmple imediat; totul are ritmul sau propriu, nu trebuie grabit, dar nici sa nu disperam ca nu se va produce! Inconstient stii asta, căci nu dai buzna pe câmp sa dezgropi o samânta la fiecare 2-3 zile sa vezi daca nu a încoltit între timp!

LEGEA GENULUI(sau dualismul Yin si Yang)- sustine ca totul are un principiu masculin si unul feminin si ca acestea stau la baza întregii creatii. Ele se întrepatrund reciproc dar sunt mereu în echilibru, alcatuind întregul.

Apoi mai sunt si altele, mai des mentionate, precum:


LEGEA IUBIRII-"Iubeste pe toata lumea ca pe tine însuti". 
pe larg, nu o mai reiau, aveti link aici catre articolul respectiv.
(https://www.youtube.com/watch?v=xhJKujvSIBs)

LEGEA ABUNDENTEI- afirma ca universul a fost creat astfel încât fiecare sa aiba tot ce are nevoie. Dar lacomia unora a creat un dezechilibru în lume si acum multi traiesc în lipsuri si nevoi. A prospera este un drept universal pe care unii ni l-au furat. Mai multe detalii gasiti în emotionantul documentar numit chiar THRIVE (prospera)

LEGEA ARMONIEI- ne spune ca universul este construit astfel încât sa fie în perfecta armonie si pace. Daca nu-l putem vedea asa si simtim ca este haotic, vom trai într-o permanenta stare de stres si teama si vom experimenta chiar haosul pe care mintile noastre l-au creat.

LEGEA CICLURILOR- afirma ca toate lucrurile au o miscare ciclica. Energia se misca în cercuri. Vietile noastre sunt alcatuite ele însele din diferite cicluri care se succed unul dupa altul.

LEGEA SCHIMBARII- afirma ca totul în univers este supus schimbarii în permanenta. Singurul lucru constant în univers este indestructibilitatea energiei.

LEGEA MENTALISMULUI-"totul este Spirit, Dumnezeu. Universul este o creatie mentala".Aceasta lege afirma ca orice forma de viata în intinderea cosmosului are la baza Spiritul, care este Energie Inteligenta, de o frecventa vibrationala foarte mare. Tot ce exista este rezultatul actiunii Constiintei divine. Constiinta este deci forta creatoare din univers.
   
...Dupa ce au citit legile fundamentale multi, cu siguranta, vor spune:" Este OK. Stiu toate astea. Le stiu, dar nu le pot aplica pentru ca nu le înteleg." Si pe buna dreptate. 

Secretul traducerii în practica a acestor legi trebuie învatat. Pentru asta urmam scoala vietii, a existentei noastre materiale, fizice. Ne nastem odata, de doua ori, de câte ori este nevoie pâna se va produce în noi revelatia întelegerii lor. Abia atunci vom obtine diploma de absolventi.

(sursa http://mesajpentrunoitoti.blogspot.ro/2014/01/legile-universale.html)

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

DR.Dumitru Constantin Dulcan - CEEA CE NI SE ÎNTÂMPLĂ E OGLINDA A CEEA CE SIMȚIM ȘI GÂNDIM!

TREZEȘTE VINDECĂTORUL DIN TINE!.....

IARTĂ,IARTĂ-I PE TOȚI CEI CARE ȚI-AU GREȘIT VOIT ȘI PE CEI CARE TE-AU RĂNIT FĂRĂ SĂ ȘTIE! IARTĂ-I PE TOȚI ȘI SĂ NU-ȚI FIE NICI ȚIE RUȘINE SĂ CERI IERTARE!.....