TREZEȘTE VINDECĂTORUL DIN TINE!.....Ai venit aici nu ca sa urmezi pentru totdeauna alti vindecatori, ci ca sa devii ceea ce deja esti – un vindecator. Tot ceea ce ai nevoie cu adevarat este atingerea si abilitatea de a asculta si vei simti instantaneu schimbarea si chiar usurare.

Începe cu chakrele, cele 7 centre energetice ale corpului, care transporta energia de la nivelul câmpului energetic personal catre Univers si invers. Întregul corp este infuzat cu constiina. Câteodata, chakrele se pot supraîncarca, dezechilibra sau bloca, însa tot ce trebuie sa faci este sa lasi fluxul de emotii sa curga prin tine si sa devii constient de propriile griji.

Stai jos sau întins, închide ochii si aseaza-ti mâna peste fiecare chakra, pe rând.

Chakra Radacina

Localizata la baza coloanei vertebrale, asociata culorii rosu, element al Pamântului, cuvânt-cheie „eu am”. Întrebati-va daca va simtiti în siguranta cu voi însiva si cu mediul vostru. Exista schimbari pe care le-ati putea face astfel încât sa va simtiti mai în siguranta si mai împamântati? Poate un job nou sau un alt stil de viata? Poate sunt probleme financiare sau de curatenie ale casei/masinii voastre. Raspunsul va veni cu usurinta, fara efort, daca îi permiteti.

Chakra Sacrala

Localizata la doua degete distanta sub buric, este asociata culorii portocaliu, element al Apei, cuvânt-cheie „eu vreau”. Aici ne depozitam toate emotiile, chiar si ale celorlalti, daca le permitem sa intre în câmpul nostru energetic. Întrebati-va daca va simtiti tristi, mâniosi, singuri sau tematori. Întrebati-va daca va simtiti împliniti cu viata pe care o aveti, pe plan creativ si sexual. Va abtineti de la sex sau aveti parte de prea mult pentru ca nu va simtiti suficient de bine? Gazduiti toate emotiile pentru ca nu va permiteti un moment de liniste în care sa le simtiti? Tineti minte ca meritati mult.

Chakra Plexului Solar

Localizata între buric si cutia toracica, asociata culorii galben, element al Focului, cuvânt-cheie „eu pot”. Ati auzit vreodata expresia „ai foc în tine”?. Acest centru energetic reprezinta sursa puterii. Când îti pui mâinile asupra acestui centru, întreaba-te daca încrederea ta a lipsit sau a fost folosita la extrem. Exista o nevoie de echilibrare a fiecarei chakre. Îti ascunzi lumina curata pentru ca nu vrei sa o lasi sa straluceasca în ochii altora sau o lasi sa lumineze atât de puternic, astfel încât sa îi eclipsezi pe altii?

Chakra Inimii

Aflata în dreptul inimii, centrul pieptului, asociata culorii verde, element al Aerului, cuvânt-cheie „eu iubesc”. Asa cum v-ati imaginat, acesta este locul unde simtiti iubire neconditioata, unde energiile de primire si daruire a iubirii curg. Este legatura dintre chakrele inferioare si superioare, conectând mintea, corpul si sufletul. Întrebati-va daca va iubiti pe voi însiva si pe altii în toata profunzimea sau daca exista vreun blocaj ce aduce cu sine puternice sentimente de frica si tristete. Totul începe de la voi, pentru ca toti ceilalti sunt o reflexie a iubirii pe care o aveti pentru voi însiva. Poate aveti nevoie sa va gatiti o mâncare mai sanatoasa, sa petreceti timp cu voi însiva facând o baie cu spuma sau sa petreceti timp cu copiii în parc. Ce va aduce bucurie si acel sentiment de caldura? Faceti-o de dragul iubirii. Relatiile si vindecarea traumelor din trecut pot lua ceva timp, asa ca fiti blânzi cu voi.

Chakra Gâtului

Aflata în zona gatului, asociata culorii albastru deschis, sunetului, avand cuvântul-cheie „eu spun”. Întrebati-va daca exista ceva ce tineti în voi. Vreun secret pe care simtiti nevoia sa îl împartasiti, momente în care nu ati spus ceva pentru a lua o pozitie. Sau poate ca v-ati tinut gândurile de teama. Începeti sa scrieti într-un jurnal, puteti scrie chiar si o scrisoare, pe care daca voi considerati ca e prea mult, puteti sa nu o expediati niciodata. Deveniti constienti de cuvintele care au ramas blocate în gâtul vostru si veti începe sa observati atunci când le înghititi. Sa îti spui propriul adevar poate lua timp si exercitiu, asa ca aveti rabdare cu voi.

Chakra Fruntii (Al treilea ochi)

Aflata pe frunte, între sprancene, asociata culorii indigo, element al Luminii, cuvânt-cheie „eu vad”. Asezati-va mâinile în acest punct si vizualizati deschiderea unei flori. Aceasta este intuitia voastra, locul în care întrebarile pe care vi le puneti se nasc, Sinele vostru superior, ghidul vostru. Daca vreti sa vedeti si sa auziti mai mult, permiteti-i acestei flori sa se deschida si mai mult. Concentrati-va pe spatiul dintre sprâncenele voastre când tineti ochii închisi, ca si cum ati vedea prin el, pentru ca de fapt, chiar asa se întâmpla.

Chakra Coroanei

Vârful capului, asociata culorii violet, gândurilor si cuvântului-cheie „eu stiu”. Acesta este punctul de conexiune directa cu sursa, legatura voastra cu Universul, constiinta superioara si spiritul vostru. Ati realizat aceasta conexiune directa prin însasi aceasta sesiune a chakrelor pe care ati facut-o asupra voastra. Ati permis luminii si iubirii sa patrunda si astfel, v-ati vindecat. Universul lucreaza cu voi si va protejeaza, iar voi sunteti una cu Universul.

În lumea de azi cautam vindecarea constant în afara noastra, fie la doctori, prieteni, parinti sau iubiti. Când eram mici, mama ne pupa buba ca sa treaca, iubitul sau iubita ne sarutau ca sa ne simtim mai bine, iar prietenii cei mai buni ne îmbratisau din acelasi motiv. Putem întelege beneficiile si nevoia de atingere umana si afectiune, însa nu aveti nevoie de acestea pentru a va vindeca pe voi însiva. 

Nu aveti nevoie de nicio validare din exterior pentru a sti ca sunteti bine. Mai apoi, ca adulti, în lumea spirituala, învatatori au început sa va conduca prin meditatii vindecatoare sau Reiki. Ati fost la masaje sau sesiuni de citit în carti. Iar toate acestea sunt lucruri foarte bune, extrem de benefice, în general. 

Dar ce este cel mai important este sa stati si sa meditati singuri. Poti sa îti vezi si sa îti cureti chakrele de blocaje singur. Ajutorul extern este util, tinând cont ca este asemeni unei oglinzi. Însa el trebuie sa reprezinte doar un ghidaj pentru raspunsurile pe care le aveti deja în voi. Nimeni nu trebuie sa va spuna ca va vorbiti propriul adevar sau ca nu sunteti autentici în deplinatatea puterilor voastre. Stiti foarte bine ce sunteti si ce nu sunteti. Doar acordati-va timp pentru a realiza si accepta asta.

Accesati constiinta pe care o aveti în voi insiva si care vrea sa împartaseasca cu voi. Iar mai apoi, veti putea împartasi lumii.

(Sursa: http://themindunleashed.org)

Traducere: Alice Danila  via http://astrocafe.ro/articole/

Comentarii

 1. Multumes pt. articol . Eu practic aceste meditatii de autovindecare cu rezultate deosebite

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Mai precis ,cum faci? As vrea sa incerc si eu,dar cum ?

   Ștergere
 2. Mulțumesc. Mulțumesc. Mulțumesc. O seara binecuvântată

  RăspundețiȘtergere
 3. Mulțumesc. Mulțumesc. Mulțumesc. O seara binecuvântată

  RăspundețiȘtergere
 4. da sant si eu interesata de acest exercitiu ma poate ajuta cineva care are rezultate benefice??multumesc din suflet doamne ajuta

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Urmeaza intocmai indicatiile din acest articol. Exercitiul este foarte puternic si eficient!
   Ai mai multa incredere in tine insuti!
   Doamne ajuta!

   Ștergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

DR.Dumitru Constantin Dulcan - CEEA CE NI SE ÎNTÂMPLĂ E OGLINDA A CEEA CE SIMȚIM ȘI GÂNDIM!

IARTĂ,IARTĂ-I PE TOȚI CEI CARE ȚI-AU GREȘIT VOIT ȘI PE CEI CARE TE-AU RĂNIT FĂRĂ SĂ ȘTIE! IARTĂ-I PE TOȚI ȘI SĂ NU-ȚI FIE NICI ȚIE RUȘINE SĂ CERI IERTARE!.....