DESPRE IERTARE.....Este foarte greu sa obligi omul contemporan, care este aproape în totalitate materialist, sa gândeasca. Deseori mi se întâmpla sa aud înainte de a reusi sa-mi termin ideea:"Nu, suferintele mele nu sunt din cauza asta". Nu-mi ramâne dect âsa zâmbesc, întructâ omul respectiv refuza totul apriori, inclusiv ce este bun, deoarece el este un înversunat prizonier a tot ce este rau, si se împotriveste fara sa se gândeasca la consecinte. 

Trebuie sa mentionez în repetate rânduri: creierul este creat nu pentru frumusete ci pentru a gândi. Gânditi-va si trageti concluzia necesara. Iertati-va stresurile, si nu cautati întotdeauna un vinovat anume.

Asezati-va si închipuiti-va un nor negru, acesta este frica dumneavoastra. Frica este energia, iar energia are constiinta, în consecinta frica dumneavoastra va aude. Ea nu este vatamatoare si nu a aparut pentru a va tortura. Singuri ati ales-o în sinea dumneavoastra. Ea a venit ca sa va învete.

Corpul sufera de frica dar nu are puterea de a se elibera de ea. Acest lucru îl puteti face numai dumneavoastra singur. Corpul stie ca tot ceea ce acumulati în propria persoana va este necesar pentru a învata sa deveniti mai întelept. Iar corpul este obligat sa sufere si sa se chinuiasca sub povara muntelui de frica ce creste. Corpul, într-un fel sau altul, va face cunoscut acest lucru. Asa ca ajutati-l!

Spuneti-i acestui nor urias de frica:"Eu te iert pentru ca te-ai instalat în mine. Eu ma iert ca te-am acceptat. Dragul meu corp, iarta-ma, fiindca ti-am pricinuit rău. Am învatat doar, iar acum am devenit mai întelept".

Veti simti cum corpul devine mult mai usor. Imaginati-va frica dumneavoastra si veti simti cum s-a micsorat. Daca veti repeta acest exercitiu de mai multe ori, frica va disparea. Astfel pot fi eliberate toate stresurile. Iar dupa aceea trebuie sa iertati omul sau cauza care v-a provocat frica.

Atâta timp cât în dumneavoastra salasluieste frica, corpul dumneavoastra stie ca aveti nevoie sa fiti speriat si va veti ciocni de oameni si situatii care va vor provoca frica. Daca veti reusi sa va învingeti teama din suflet atunci, ca prin magia baghetei fermecate nu va veti mai întâlni cu ceea ce va îngrozea. 

Daca doriti sa dispara frica din sufletul dumneavoastra, primul lucru pe care trebuie sa-l faceti este iertarea. 

Iertarea trebuie sa devina o chestiune de obisnuinta. Aceasta pâna când va veti elibera definitiv de frica. S-ar putea ca, iarasi si iarasi, chiar si în mica masura sa va izbiti de frica personal sau din auzite. Daca acest lucru se întâmpla, înseamna ca nu v-ati eliberat total de frica.

Pentru multi iertarea este ca o moda, iarta o data , de doua ori, apoi trag concluzia:"Aceasta nu ajuta. Ametesc doar oamenii", si continua sa înainteze pe calea alienarii. Dar în viata exista o regula: dupa fapta si rasplata.

Venind cu sentimentul vinovatiei din vietile anterioare, unii oameni atrag situatii in care devin vinovati fara vina. Deseori, ei încearca un sentiment al vinovatiei care îi intristeaza sau îi irita. Orice cuvânt este perceput ca un repros, ca o învinuire. Unor asemenea oameni nu poti sa le explici nimic. Cu cât este mai mare sentimentul vinovatiei, cu atât mai mare este frica de viitor. 

Cine are foarte pronuntat sentimentul vinovatiei, simte nevoia de a-i învinovati pe altii. Întrucât frica cronica l-a cuprins pe om si nu-i da voie sa mearga mai departe, ea îi provoaca acestuia sentimentul de protest, furie si impotrivire.

Tipul luptator alege lupta crâncena cu răul. Tipul supus îneaca frica cu alcool sau se drogheaza. Narcomanii si neurastenicii îsi justifica slabiciunile prin boala.

Învinge acela care lupta pentru bine si nu împotriva răului.
Sentimentul vinovatiei ajuns la limita critica se transforma în frica.
Frica ajunsa la limita critica se transforma în ura.
Ura ajunsa la limita critica ...începe sa distruga omul.
Ura provoaca o boala crâncena - cancerul.

Nu conteaza daca manifestati ura la suprafata sau o acumulati în interior - rezultatul este acelasi.
Frica de cancer nu face decât sa atraga mai repede aceasta boala. Daca acumulam în noi ura fata de alti oameni si vom întreba "de ce procedeaza ei astfel?", efectul va fi acelasi.


URA

Indiferent daca sunt un om rău sau nu, daca atitudinea altcuiva fata de mine este rea, daca mi-e frica de oamenii rai, nu-i suport = îi urasc pe cei rautaciosi - în mine creste stresul urii.
Prezenta urii atrage ura si aceasta se amplifica.

Stadiul I -ura panicoasa

1. frica de ura - teama ca ura va distruge iubirea.
Aceasta provoaca nelinistea, panica.
Consecinta- Alergie

2. frica de a nu fi iubit provoaca necesitatea de a strivi ura panicoasa, de a nu protesta, atunci ma vor iubi= frica ascunsa= înabusirea sentimentelor.
Consecinta - astm.

Stadiul II- ura înversunata

1. lupta înversunata cu raul, fiindca este rau.
Consecinta - Calculi biliari.

2. frica de a nu fi iubit provoaca necesitatea de a ascunde ura fata de rau, atunci ma vor iubi= ura ascunsa.
Consecinta- Calculi renali.

Stadiul III- ura rau-intentionata 

1. Daca prin alte mijloace nu se convinge un om rau, atunci i se doreste raul. Când i se vorbeste drept în fata se naste cearta prin care iese la iveala adevarul, dar daca omul cu bunavointa înca nu este satisfacut, întrucat adversarul nu s-a schimbat dupa dorinta sa, atunci ura rau-intentionata ramane si acumuleaza forta pentru urmatoarea cearta.
Consecinta- Cancer latent.

2. Frica de a nu fi iubit provoaca necesitatea de a ascunde ura rau-intentionata, întrucât fiecare are nevoie de iubirea altora care niciodata nu este suficienta.
Consecinta-CANCER GALOPANT

Din aceasta categorie fac parte oamenii despre care se spune ca sunt rabdatori, cu bun simt, nu ridica glasul la nimeni iar viata este nedreapta cu ei.


VIATA ESTE DREAPTA, NUMAI CA NOI TREBUIE SA ÎNTELEGEM CORECT LEGILE VIETII.


Nazuind din rasputeri sa merite iubirea, având nevoie de recunostinta si iertare= iubire, oamenii nu înteleg ca de fapt vor sa evite frica, fara sa constientizeze ca frica are picioare iuti.
Daca nu-si ating scopul, acesti oameni buni încep sa se autoînvinuiasca, sa urasca neputinta lor, chiar sa se blesteme. 

Puterea este irosita în zadar si oboseala permanenta iî obliga pe oamenii cu bun simt sa urce scara viselor scrâsnind din dinti si urându-se pe ei insisi. Cei din jur vad în ei oameni sârguinciosi, muncitori, inimosi si de treaba. Dar iata ca în familie dispare iubirea. Apoi, ramân fara familie, desi sustin ca se straduiesc sa faca totul pentru ea. De fapt ei merita sa fie iubiti, ei nu înteleg faptul ca zidul fricii îi împiedica atât sa primeasca, cât si sa daruiasca iubire. Asemenea oameni sunt distrusi repede de cancer. 

La fel de repede ei pot sa se vindece, daca vor ierta teama ca nu sunt iubiti. Vindecarea bolnavilor de cancer care au iertat frica a fost un miracol pentru mine. Trebuie sa subliniez ca acesti oameni care fac totul temeinic, parcurg temeinic si procedura de iertare.
Daca omului îi este teama, ca nu este iubit, el încalca echilibrul dintre lumea sentimentelor si lumea gândurilor ce provoaca savârsirea faptelor necugetate- GRESELILE.

(Luule Viilma-LUMINA SUFLETULUI - Învata Sa Te Ierti )

Comentarii

 1. Doamne, cât de multe greşeli! de abordare, de consecvenţă, de coerenţă în logică! Nu ştiu cine eşti, dar încearcă să gândeşti; poate citi, ceea ce ai scris, un om care chiar are nevoie de consiliere - îl distrugi. Am vrut să-ţi ofer o mostră de stupiditate, dar recitind întregul text ar trebui să-l înserez aici şi să fac comentarii asupra lui. Gândeşte! Poţi face mult rău lăsând acest text să fie citit, chiar şi din întâmplare.

  (Dreptul tău nu-l încalcă nimeni, dar normal ar fi să scrii şi cine eşti, câte clase ai şi cu ce te ocupi.)

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Dle Adrian,este pagina mea și postez tot ceea ce mă reprezintă! Textul nu este scris de mine,ci de o scriitoare renumită,care este și medic! Până la a face asemenea comentarii răutăcioase informați-vă,și numai apoi dați-vă cu părerea!...

   Ștergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

DR.Dumitru Constantin Dulcan - CEEA CE NI SE ÎNTÂMPLĂ E OGLINDA A CEEA CE SIMȚIM ȘI GÂNDIM!

TREZEȘTE VINDECĂTORUL DIN TINE!.....

IARTĂ,IARTĂ-I PE TOȚI CEI CARE ȚI-AU GREȘIT VOIT ȘI PE CEI CARE TE-AU RĂNIT FĂRĂ SĂ ȘTIE! IARTĂ-I PE TOȚI ȘI SĂ NU-ȚI FIE NICI ȚIE RUȘINE SĂ CERI IERTARE!.....