NU VĂD LUMEA AȘA CUM ESTE,VĂD LUMEA AȘA CUM SUNT EU!.....În cercurile spirituale, de multe ori am auzit ca tot ceea ce se naste este perfect asa cum este, iar ceea ce se naste din - Dumnezeu, Univers, Unime sau orice nume ar vrea cineva sa foloseasca - este în mod absolut complet si întreg. Daca acest lucru este asa, atunci de ce exista acest vis, acest cosmar al dualitatii? Nici unul normal, nu ar crea un asemenea cosmar plin de suferinta...

În momentul in care tu îl numesti cosmar, eu îl numesc un joc divin. Daca perfectiunea nu apare ca si imperfectiune, nu ai putea avea conceptul de perfectiune. Daca nu ai cunoaste durerea, nu ai putea aprecia bucuria. Daca nu ai sti semnificatia a ceea ce este rău, nu ai avea semnificatia a ceea ce este bun. Daca nu ai avea sentimentul de a fi o persoana, nu ai avea abilitatea de a avea relatii cu orice fiinta. Daca nu ai avea sensul de "Eu", nu ai putea avea sensul de "celalalt". Daca desavârsirea nu s-ar manifesta ca diversitate, atunci nu ar putea exista nici o experienta.

Cu siguranta, viata înseamna a gusta aceste arome variate si a-ti aminti mereu cine si ce esti, dincolo de sensul limitat al identitatii personale. 

De fapt, stii cine esti? 

Parem sa uitam natura noastra originara si sa îmbratisam o întelegere gresita, despre Sinele nostru, care ne aduce durere. Aceasta întelegere gresita ne da, de asemenea, sentimentul de autonomie, de intimitate, de mândrie creativa, dar se pare ca eclipseaza recunoasterea intuitiva a armoniei noastre înnascute si a integritatii. Si astfel noi trebuie sa trecem prin acest joc al existentei, folosind toate puterile noastre pentru a ne descoperi adevarata natura. În manifestarea ca si fiinte umane, constiinta continua sa fie creativa prin intermediul instrumentului uman.

Fiintele umane nu sunt proprietarii sau controlorii de constiinta; noi suntem expresii ale constiintei. Nu suntem doar personaje în existenta; noi suntem existenta în sine si marturia existentei, dar daca suntem adânc prinsi în identitatea de a fi o persoana, jocul va parea mai greu, mai putin placut, mai confuz. Aceasta greutate este, de asemenea, expresia constiintei. Nu este posibil pentru perfectiune sa devina imperfecta. Singurul mod în care ar putea sa devina imperfecta este de a o visa. Poate acesta este motivul pentru care este numita trezire - ea este trezirea din somnul si ignoranta identitatii egotice. Pe masura ce ne întoarcem la Sinele nostru, începem sa apreciem maretia acestui joc.

Când te trezesti, vei vedea ca toate acestea sunt un vis, ca tu ai fost întotdeauna doar aceasta împlinire. "Cosmarul" este pur si simplu o parte a visului si este format în mare parte din gânduri egotice: "Eu vreau asta, eu nu vreau aia, eu, eu, eu, mie, al meu..." Uneori ne gândim, "Daca ar fi fost dupa mine, as putea face o lume mai buna". Dar, daca ai avea de ales, chiar si cea mai mare alegere, orice vei crea este mult mai putin decât da viata acum. Daca ai putea alege, ai alege întotdeauna experiente cu aroma de ciocolata, si nu ai creste sau evolua.

Uneori, noi crestem într-un mod real prin intermediul experientelor provocatoare, prin intermediul dificultatilor, prin durere. În cele din urma aspiram la libertate, la adevar, nu pentru experiente delicioase, care sunt doar de moment. Chiar si acum viata ta ar putea fi plina de recunostinta, pe care nu o exprimi. Exista unele persoane care, daca ar avea picioarele tale, ochii tai, sanatatea ta, ar fi plini de recunostinta. Ei nu au toate acestea si sunt mai plini de recunostinta. Si îacest sens, ei au bucurie, au pace în interiorul lor. 

Uneori, oamenii, care au cu mult mai putin decât aveti voi cel mai rău, arata mult mai multa recunostinta decât voi, cei care au mult mai mult decât ar putea ei visa. Daca vrei sa iesi din acest cosmar, începe sa spui multumesc. Gaseste lucruri pentru care sa spui "multumesc". Ele sunt multe, mult mai multe decât cele pentru care spui "nu multumesc". Toata manifestarea este înca Gradina Edenului, dar noi nu vedem asta, pentru ca privim cu ochii învatati în imperfectiune, ignoranta, egoism. Când privim cu ochii Sinelui, totul devine divin. Când unul experimenteaza Adevarul, asta nu înseamna ca aceasta lume este înlocuita cu alta. La fel si aici, însa ochii s-au schimbat de la ochii unei persoane, la ochii unei prezente. Ei devin desavârsiti, din nou, si vad perfectiunea, chiar si în imperfectiunile aparente ale vietii.

Exista o zicala, "Nu vad lumea asa cum este; vad lumea asa cum sunt eu." Orice te imaginezi pe tine însuti a fi, tu vezi lumea prin intermediul acestor ochelari. Exista un singur Pamânt, dar miliarde de lumi, pentru ca în fiecare corp, o lume individuala este creata de identitate, dorinta, conditionare, educatie, obicei, fantezie, atasamente, proiectii. Toate acestea fac o lume unica, fiecare cu propriile sale prioritati, preferinte, dorinte, prejudecati.

Doar cel a carui minte a fost eliberata de ego, vede lucrurile asa cum sunt ele. Si asa cum sunt lucrurile cu adevarat, exista perfectiune. Numai o astfel de persoana poate fi numita a fi cu adevarat universala, în sensul: universala în întelegere si perceptie. 

Toti ceilalti fac parte dintr-un trib - un trib al gândirii, al culturii. Doar cel care este liber de concepte, sau liber de hipnoza identitatii personale, si de conditionare, este eliberat, este Buddha. Un astfel de om este liber de iluzia gestionarii existentei. Ei nu au strategii, si nici orice frica inerenta. Ei se misca în armonie naturala cu Fiinta universala.

Acesta este un trup muritor, dar Fiinta nemuritoare si atemporala locuieste în interiorul lui, pentru o vreme. Afla cine esti cu adevarat, cât timp corpul tau înca este cald... si fii fericit.

(Mooji)

(Sursa articol: www.mooji.org - Traducere: Cristina Ciobanu)

http://www.astrocafe.ro/articole/articole-20/articol-totul_e_perfect-4235

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

DR.Dumitru Constantin Dulcan - CEEA CE NI SE ÎNTÂMPLĂ E OGLINDA A CEEA CE SIMȚIM ȘI GÂNDIM!

TREZEȘTE VINDECĂTORUL DIN TINE!.....

IARTĂ,IARTĂ-I PE TOȚI CEI CARE ȚI-AU GREȘIT VOIT ȘI PE CEI CARE TE-AU RĂNIT FĂRĂ SĂ ȘTIE! IARTĂ-I PE TOȚI ȘI SĂ NU-ȚI FIE NICI ȚIE RUȘINE SĂ CERI IERTARE!.....