NOUL MOD DE A CREȘTE COPIII DIN PERSPECTIVA INIMII.....Vechiul mod de a creste un copil pur si simplu nu va functiona în cazul copiilor care s-au nascut în ultimii ani pe Planeta,copii Indigo si de Cristal. Asadar, calea cu care ati fost voi obisnuiti nu va functiona pentru ei, pentru ca nu veti putea repeta, constient sau inconstient, tiparele conceptului de parinte care v-au fost aplicate voua.

Vechiul mod de a creste un copil s-a bazat, cu precadere, pe Putere si Frica. 

Parintele îsi vedea copilul ca pe o responsabilitate, sarcinile parintesti erau de a asigura acestuia partea materiala, educatia si formarea pentru a deveni un adult la fel ca si ceilalti. Copilul era crescut cu frica de pedeapsa si format în asa fel, încât, sa-si vada parintii, profesorii, sau pe alti adulti, ca figuri ale autoritatii. El era învatat sa accepte normele societatii chiar daca aceste norme nu erau conform înclinatiilor si talentelor sale naturale.
Era importanta „integrarea” sau „conformarea” copilului cu societatea.

Parintii de stil vechi spun, adesea, lucruri precum – „trebuie sa faci asta pentru ca eu am spus asa si pentru ca sunt mama ta/tatal tau”, sau „trebuie sa faci asa pentru ca asa fac toti ceilalti”.

Parintele de stil vechi este un parinte autoritar ce solicita ascultare si respect, pe baza acestei autoritati legitime, în relatia copil/parinte. Parintii cred despre ei însisi ca stiu mai multe decât copiii, ca sunt mai întelepti si, de aceea, considera ca au dreptul de a cere si de a impune copilului lor un anumit comportament si anumite alegeri pentru viata lor.

Noul mod de crestere a unui copil 
Se bazeaza doar pe Iubire. Fiecare copil este vazut precum un dar si un privilegiu. A fi parinte înseamna a avea „o experienta a inimii”, prin care adultul se ofera sa aiba grija si sa asiste Sufletul nou sosit pe Planeta. Amnâdoi, parintele si copilul evolueaza împreuna,creeaza împreuna o experienta minunata de viata. Copilul este vazut asa cum este de fapt – un suflet înalt si dezvoltat care are propria lui întelepciune pe care o poate comunica sau oferi lumii adultilor, iar rolul parintilor este de a-i asigura mediul armonios în care sa se dezvolte pentru ca ei sa-si poata aduce mesajul întregii lumi.

Este necesar ca parintele sa-si iubeasca si sa-si respecte copilul, sa-l încurajeze în a exprima în totalitate cine este cu adevarat.
Iubirea, toleranta, respectul si acceptarea neconditionata, fac parte integranta din acest nou concept de parinte.
De asemenea, noul tip de parinte trebuie sa învete si sa înteleaga arta negocierii, a comunicarii si a disciplinei
Pentru noul concept de parinte, iubirea este însusirea cea mai importanta dintre toate.

Nu îti poti iubi si respecta copilul daca nu te iubesti si respecti pe tine însuti. 

Atît de multi dintre noi am fost „adusi la realitate” cu mesajul – „nu esti destul de bun” – care ne-a cultivat o stima de sine scazuta si dificultati în ceea ce priveste iubirea si acceptarea de sine.

Oricine lucreaza cu copiii, va avea nevoie sa priveasca cu atentie în ce mod propriile probleme privind acceptarea de sine se pot proiecta catre copii. Din acest motiv, copilul poate fi vazut ca „neascultator”, „obraznic”, de „neimaginat” sau „imposibil de controlat”, iar oricare din aceste etichete nu înseamna altceva decât „a nu fi suficient de bun”.

Mânia nerezolvata a unui parinte sau ostilitatea sa sunt adesea reflectate înapoi acelui parinte, prin comportamentul copilului. De cele mai multe ori, un copil mânios si temperamental va scoate la iveala aceste trasaturi, oglindind, de fapt, aceleasi emotii, reprimate de parinte.

Este nevoie sa lucrezi mai întâi asupra problemelor tale, reusind sa te iubesti pe tine însuti, sa îți iei puterea înapoi si sa te manifesti la iîtregul tau potential,ca fiind cea mai buna varianta a ta de pâna acum.

Copilul tau va fi primul tau învatator, în cazul în care nu ai reusit sa lucrezi cu aceste probleme proprii.
Comportamentul copilului tau întotdeauna îti va arata unde ai tu de lucrat cu tine.

ACCEPTAREA NECONDITIONATA
Acesta este, adesea, cel mai dificil lucru pentru un parinte. De regula, din mândrie le cerem copiilor nostri sa traiasca conform anumitor asteptari, sau sa îndeplineasca anumite roluri. Este nevoie sa devii un parinte foarte special, care sa poata spune: „te accept asa cum esti” si „nu este nevoie sa fii ca mine”. Noul gen de parinte permite copilului sau sa se dezvolte si sa fie ceea ce este, chiar daca în acest fel încurajeaza aspecte ale acestuia ce pot fi diferite de modul parental uzual de gândire sau de a fi, dar stie ca ele sunt darurile cu care a venit copilul.

Noul tip de parinte accepta, de asemenea, ca pe masura ce copilul sau creste si ajunge la adolescenta sau maturitate, poate alege altceva decât a urma cariera „sigura” si „responsabila” pe care si-ar dori-o parintii. Copiii pot alege sa fie creativi sau sa calatoreasca prin lume, pentru a vedea si simti viata, în loc de a merge la o universitate si a urma o cale deja setata. Parintii vor întelege ca acesti copii vad viata ca pe o creatie continua, în care se simt liberi „de a se remarca” urmându-si pasiunile.Asta nu nsîeamna ca acesti copii nu vor crea abundenta. Atunci când faci ceva cu pasiune,cu iubire si esti de folos si celor din jur abundenta se revarsa în viata fiecaruia.

RESPECTUL
Multi dintre parintii de stil vechi îsi vad copiii ca fiind neexperimentati si destul de prostuti, înainte de a fi învatati de catre adultii întelepti si mult mai experimentati.
Parintii de tip nou înteleg însa, ca acesti copii sunt de fapt fiinte evoluate aflate în corpuri mici si, deci, în cadrul relatiei are loc un schimb reciproc de idei si experiente. Parintele îl invata pe copil care sunt însusirile de care acesta are nevoie pentru a trai pe planeta în aceste timpuri. La rândul sau, copilul îl învata pe parinte despre noua perspectiva asupra vietii, ce izvoraste din conexiunea sa strânsa cu lumea spirituala.
Acest respect mutual înseamna ca permiteti celorlalti sa fie ceea ce sunt fara a fi nevoie sa criticati acest lucru, sau sa fiti ostili pentru ca exista anumite diferentieri.

TOLERANTA
Daca exista acceptare neconditionata, iubire si respect reciproc în casa, atunci, cu siguranta va exista si toleranta pentru diferentieri si nevoile diferite ale fiecarei persoane din familie. Apoi, aceasta toleranta poate fi extinsa în societate, în afara casei. Daca îti inveti copilul ca tu te accepti pe tine si îi accepti si pe ei asa cum sunt, este aproape sigur ca vor face la fel cu alti copii sau adulti .

Toleranta si acceptarea fata de ceilalti este parte a misiunii acestor copii si ajuta la crearea unei lumi in care exista toleranta si acceptare pentru tot.

Parintii de tip nou vor demonstra copiilor lor ca se pot conecta într-un mod respectuos, cu oameni care sunt ”diferiti” de ei, astfel, fiind capabili sa onoreze si sa celebreze aceste diferente, sau diversitatea în general, în loc de a se simti amenintati si înfricosati din aceasta cauza, asa cum se simt multi dintre parintii de stil vechi.

COMUNICAREA
Comunicarea cu copilul vostru este una din caile „cheie”, prin care îi puteti arata acestuia dragoste si respect. Actul comunicarii este cel al daruirii si al primirii. Persoana care comunica ofera sau împartaseste idei, iar persoana care asculta primeste aceste idei. Ambele procese sunt „active”, actul de a asculta, fiind, de asemenea, o calitate.

Ca parinte este nevoie sa va plasati mai presus de a emite doar ordine si instructiuni si nu ar trebui sa va pierdeti cumpatul niciodata si sa închideti astfel procesul de comunicare dintre voi si copilul vostru.

Utilizarea mâniei si violentei în comunicare nu face decât sa învete copilul ca, daca doreste sa obtina ceva sau sa faca ce vrea, trebuie sa faca mult zgomot si sa fie cât mai agresiv. În plus, pedepsirea fizica învata copilul ca pentru a-si impune vointa trebuie sa fie agresiv si violent. Aceste tipare de comunicare vor fi integrate de copil si apoi externalizate (folosite) atunci când acesta interactioneaza cu ceilalti copii.
Copiii Indigo sau de Cristal, în mod deosebit, se afla aici pentru a experimenta puterea, iar daca învata de la voi ca violenta înseamna putere,vor folosi apoi aceste lucruri în comportamentul lor si de multe ori chiar împotriva voastra.

Prin urmare, este mult mai bine de a-l învata pe copilul vostru sa comunice efectiv, dar cu respect, cheia fiind reprezentata aici de faptul ca ambele parti trebuie sa asculte ceea ce vrea sa spuna celalalt si prin actul ascultarii sa poata primi cu adevarat, întelegerea a ceea ce simte sau are nevoie celalalt.

Comunicând cu copilul vostru si în ceea ce priveste familia creati un tipar pozitiv. Nu este nevoie sa presupuneti ca daca este mic, trebuie doar sa se conformeze cu ceea ce hotarâti voi pentru el.
Copiii au nevoi emotionale ce trebuie luate în considerare atunci când se iau decizii ce pot afecta întreaga familie.

NEGOCIEREA
Este parte a procesului de comunicare. Daca doriti ca o anumita cale sa fie urmata, sau anumite lucruri sa fie îndeplinite de copilul vostru, va fi nevoie sa-i explicati de ce doriti aceste lucruri pentru el. Copiii Indigo si de Cristal nu sunt interesati (nu asculta) de comenzile autoritare, dar va vor asculta daca le veti vorbi calm si daca veti negocia cu ei ceea ce doriti.

Daca ceea ce doriti voi nu îi atrage în mod deosebit este posibil sa fie nevoie de negocierea oferirii unei recompense, pentru ca ei sa respecte ceea ce cereti voi. În acest caz ne confruntam cu o situatie în care ambele parti câstiga si obtin ceea ce doresc.

Situatia de mai sus nu se refera la manipulare, ci la un confort reciproc în care ambele parti sunt în armonie si fericite de rezultat. De exemplu, daca strângerea jucariilor în fiecare seara reprezinta o problema pentru copil, puteti negocia cu el acest lucru în schimbul primirii în weekend a unei recompense care sa-l bucure. În caz contrar, nu va mai fi oferita nici o recompensa. Multi copii vor fi receptivi fata de o propunere ca aceasta, decât sa primeasca observatii în mod continuu de la mama lor, pentru nepunerea la loc a jucariilor înainte de culcare.

DISCIPLINA
Fara violenta, întotdeauna. Prin folosirea sa, copilul ar deduce ca violenta este o unealta pentru a obtine ceea ce vrea.

Disciplina este evaluata ca fiind egala cu regulile, instructiunie si pedeapsa. De fapt, cuvântul disciplina are aceeasi radacina cu cuvântul „discipol” si se refera la a educa sau a învata pe cineva..
În viata obisnuita, educarea si învatarea sunt cele mai eficiente atunci când vin din inima si sunt împartasite într-o maniera blânda si respectuasa .

Copiii au nevoie sa stie care sunt limitele pe care sa nu le depaseasca si care sunt asteptarile fata de ei, în contextul familiei. Acest lucru ajuta la asigurarea unui sentiment al sigurantei, care cultiva un comportament calm. Însa, stabilirea acestor limite si îndatoriri în cadrul familiei, poate fi transmisa într-un mod iubitor si linistit, folosind arta comunicarii si a negocierii. Trasaturile de comunicare si negociere sunt, în mare parte, însusiri ale disciplinei.

Rolul vostru de parinte este de a va educa copilul prin exemplul propriu si prin intermediul cuvintelor, ceea ce le insufla, de fapt, dorinta de a deveni adulti puternici si iubitori.

Voi sunteti învatatorii, ei sunt elevii. Uneori ei sunt învatatorii iar voi, ca parinti, sunteti elevii.

Permiteti ca relatiile dintre voi sa fie atât de iubitoare precum au fost între Iisus si discipolii sai.
Sa ne fie de folos tuturor,Doamne ajuta!

(http://www.starchildglobal.com/)   articol preluat de pe https://vindecaviata.wordpress.com/

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

DR.Dumitru Constantin Dulcan - CEEA CE NI SE ÎNTÂMPLĂ E OGLINDA A CEEA CE SIMȚIM ȘI GÂNDIM!

TREZEȘTE VINDECĂTORUL DIN TINE!.....

IARTĂ,IARTĂ-I PE TOȚI CEI CARE ȚI-AU GREȘIT VOIT ȘI PE CEI CARE TE-AU RĂNIT FĂRĂ SĂ ȘTIE! IARTĂ-I PE TOȚI ȘI SĂ NU-ȚI FIE NICI ȚIE RUȘINE SĂ CERI IERTARE!.....