SCRISOARE DESCHISĂ CĂTRE MINE ÎNSĂMI!.....


10 LUCRURI IMPORTANTE,SĂ NU LE UIȚI,TE ROG,ÎN VREMURILE GRELE!.....

...Draga mea,

”Ceea ce nu ne omoara ne face mai puternici!”, spunea Friedrich Nietzsche.

Nu-i asa? Cei mai minunati oameni pe care i-ai întâlnit vreodata, cei care te emotioneaza cel mai profund, cei care împrastie în jurul lor o aura a întelepciunii si bunatatii… sunt oamenii care au suferit cel mai mult în viata lor. Ei au experimentat multe suisuri si coborâsuri, dar greutatile nu i-au facut mai răi, ci mai frumosi si mai puternici. Acesti oameni iubesc cu ardoare, daruiesc toata inima lor fara regrete si ofera caldura. Cum? Cum e oare posibil?

Si oare, gândindu-te la ei nu ai putea sa îti regasesti încrederea pe care adesea o pierzi în vremurile grele care apar si reapar, umbrind parca frumusetea clipelor cu zâmbete? Poate nu stim sa apreciem pe deplin momentele de bucurie, poate nu stim sa le captam energia, sa o înmagazinam si sa o purtam cu noi atunci când greutatile apar… Pentru ca ele mereu apar.

Oamenii minunati pe care i-am întâlnit m-au învatat ca provocarile te pun în fata unor alegeri: lasi acea situatie sa te defineasca, lasi acea situatie sa te distruga sau privesti întâmplarea ca pe o alta provocare ce trebuie sa o înfrunti pentru ca astfel, tot răul sa se transforme în bine?

Vreau sa tii minte 10 lucruri importante, atunci când norii s-ar abate din nou. Sa nu uiti, sa nu uiti te rog, acest mesaj de încurajare:

1. Durerea este o parte a vietii si a iubirii si te ajuta sa CRESTI!
Am ajuns sa ne fie frica chiar si de noi însine! Ne este frica de sentimentele noastre, ne este frica chiar si de ceea ce este frumos în noi. Sunt oameni care se sperie îngrozitor de iubire… Nu se mai pot abandona, nu mai pot trai dragostea de teama ca vor suferi. DIN NOU. Of, unde oare se pierde, în drumul acesta al vietii, inocenta copilariei care ne facea sa pasim fara teama, în necunoscut?

Acesta este adevarul: viata si dragostea aduc suferinta uneori. Dar suferinta ne ajuta sa crestem, sa ne maturizam spiritual si uman. Suferinta face parte din contractul nostru cu viata. Avem nevoie sa simtim suferinta asa cum avem nevoie sa simtim ca traim!

Nu îti fie frica de oameni, te rog si ai încredere în momentele frumoase alaturi de ei, iar nu în cele care aduc suferinta. Frumusetea îi defineste pe oameni!

2. FII IN PACE CU REALITATEA!
Uneori, cel mai bun lucru pe care îl putem face este acela de a fi pur si simplu în pace cu desfasurarea evenimentelor exact asa cum se petrec ele.

Sa acceptam si sa nu ne încapatanam. Uneori, ca prin minune, ai vazut, când aceasta pace se instaleaza, cerul vietii tale se lumineaza subit, iar lucrurile iau o turnura neasteptata. Nu lasa durerea sa te faca sa te simti neajutorata. Solutiile mereu apar. Cineva drag ne vegheaza. Fiecare zi e un miracol, fiecare zi e un dar…

...În clipa de ACUM, nimic nu este amenintator.

3. Cele mai mari frici ale tale NU EXISTA!
Ce eliberare ai simtit în momentul când ai constientizat acest lucru! Da, nu uita, fricile sunt doar proiectii ale mintii, sunt doar imaginatie. Cele mai mari pericole pe care le imaginezi nu exista de fapt. Traieste clipa mai mult. În clipa de ACUM, nimic nu este amenintator.

Constientizarea fricii înseamna ca în acel moment, tu ai preluat controlul.

4. Suntem aici ca sa invatam în fiecare zi!
Si ce minunatie, ce binecuvântare aceasta! Avem o constiinta care ne permite sa vedem minunatia existentei. Cu o atitudine pozitiva, vei reusi mereu sa apreciezi tot ceea ce se întâmpla în jurul tau, pentru ca toate aceste provocari nu sunt decât unelte care te ajuta sa capeti experienta de viata. Ai puterea de a transforma ranile si fricile în ÎNTELEPCIUNE!


5. Doar cu prezentul te confrunti mereu!
Nu îti poti trai viata într-un "CÂNDVA" perfect, seren si intangibil! Nu, viata trebuie traita AICI si ACUM.
Da, e adevarat, vechile încercari si dureri suferite ramân precum niste anestezice în subconstient si uneori, nu ne mai lasa sa traim prezentul pe deplin…

Dar adevarul este si ai vazut si în trecut, tot ceea ce se întâmpla are un sens si tot ceea ce se întampla nu este în van. Uneori, privind lucrurile rele petrecute în trecut, observi acum cu mai multa detasare, ca ele de fapt au adus mult bine în viata ta.

Nu lasa nici trecutul si nici viitorul sa îti fure viata. Ai încredere în MOMENTUL PREZENT.

6. Nu poti schimba situatii asupra carora nu ai responsabilitate totala!  Deci, asuma-ti responsabilitatea.
„Multi oameni nu îsi doresc libertatea, pentru ca libertatea înseamna responsabilitate si multi oameni se tem de responsabilitate” – spunea Sigmund Freud. Vai, cât este de revelator acest mesaj! Atunci când ne luam în mâini propria viata, atunci când ne asumam responsabilitatea pentru ceea ce traim, ceea ce simtim si ceea ce ni se întâmpla, se petrec cu adevarat, miracole.


7. Exista întotdeauna motive sa fii recunoscatoare!
Viata e mai frumoasa atunci când zâmbesti! Viata e mai frumoasa când admiri cerul si ploaia!

Da, ai încredere, norii se duc mereu. Gândeste-te la toti oamenii minunati din viata ta, gândeste-te la valoarea din tine însati si la atâtea lucruri pe care pâna acum, le-ai realizat.

La sfârsitul zilei, nu fericirea ne face sa fim recunoscatori, ci recunostinta e cea care ne face sa ne simtim fericiti.

8. Lucrurile bune nu se întâmpla peste noapte!
Marile realizari au nevoie de timp pentru a se manifesta. Cu rabdare, încet-încet poti sa atingi toate lucrurile la care ai visat. De obicei, câstigul obtinut peste noapte, dispare într-o clipita, asa cum a aparut. Cele mai solide lucruri în viata sunt construite. Asa e si iubirea adevarata.

9. Nu ceilalti oameni te valideaza!
Când ne straduim sa obtinem ceva important, adesea cautam privirea aprobatoare a celorlalti pentru a primi validare.

Dar adevarul este ca nu ei pot face asta…

Nu suntem în aceasta viata pentru a trai dupa asteptarile pe care ceilalti le au fata de noi. Succesul înseamna sa ne traim viata frumos, în corcondanta cu propriul drum… Nimic nu ma mai poate convinge ca lucrurile ar sta altfel decât asa! Existi, esti deja o mare valoare. Trebuie doar sa crezi în tine si în ceea ce îti doresti sa atingi evoluând…

10. Si sa nu uiti niciodata. NU ESTI SINGURA!
În valtoarea celor mai grele încercari, ne simtim adesea singuri. Si privesti în jur si îi vezi pe alti oameni care par sa fie bine. Dar fiecare are propriile sale suferinte. Iar atunci când comunicam unii cu ceilati, ne dam seama ca de fapt, niciodata nu suntem singuri.

Nu, nu esti singura… Si timpul a demonstrat acest lucru de atât de multe ori…

Cu drag, 

Constiinta ta!

(http://www.garbo.ro/articol/Lifestyle)


Comentarii

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

DR.Dumitru Constantin Dulcan - CEEA CE NI SE ÎNTÂMPLĂ E OGLINDA A CEEA CE SIMȚIM ȘI GÂNDIM!

TREZEȘTE VINDECĂTORUL DIN TINE!.....

IARTĂ,IARTĂ-I PE TOȚI CEI CARE ȚI-AU GREȘIT VOIT ȘI PE CEI CARE TE-AU RĂNIT FĂRĂ SĂ ȘTIE! IARTĂ-I PE TOȚI ȘI SĂ NU-ȚI FIE NICI ȚIE RUȘINE SĂ CERI IERTARE!.....