VIBRAȚII ÎNALTE VERSUS VIBRAȚII JOASE.....

...ÎN VIBRAȚIE ÎNALTĂ ÎNTÂLNEȘTI:ACCEPTARE,CALM,TOLERANȚĂ,COMPASIUNE!

...ÎN VIBRAȚIE JOASĂ ÎNTÂLNEȘTI:CRITICĂ,IRITARE,BÂRFĂ,INDIFERENȚĂ!
...Traim intr-un Univers plin de vibratii, de natura vibratorie, si orice gest de-al nostru isi pune amprenta pe lumea in care traim, pana la modelarea ei concreta.

...Intensitatea vibratiilor sonore, de pilda, poate sa sparga geamuri. Frecventa vibratiilor de diverse tipuri le permite sa penetreze prin diverse substante si sa afecteze structuri microscopice, cu efecte vizibile ulterior. Iar gama de vibratii este mult mai larga decat gama masurabila la ora actuala cu aparatura tehnica.

...Din timpuri vechi s-a admis ca si fiintele au vibratii proprii, si starea lor de boala sau de sanatate, de proasta sau de buna dispozitie, de ignoranta sau de intelepciune, de nefericire sau de fericire, este de fapt o reflectare a vibratiilor pe care le are fiecare fiinta. Cu cat vibratiile sunt mai inalte, cu atat viata fiintei se poate desfasura la un nivel mai inalt, mai echilibrat, mai armonios, fiindca acea fiinta se poate armoniza mai bine cu vibratiile universale.

...Si cuvintele au vibratii proprii. Fiecare cuvant are o vibratie care poate inalta sau poate cobora vibratia celui care il rosteste. O vibratie joasa inseamna o functionare la nivel coborat a celui care o are. Vibratia joasa se recunoaste dupa starea pe care ti-o da: de tensiune, de teama, de boala, de nemultumire, de nefericire. Omul traieste tinzand mereu spre stari superioare, de armonie, de pace, de sanatate, de satisfactie, de bucurie si fericire, adica stari de vibratie superioara. Dar folosirea cuvintelor cu vibratie joasa coboara vibratia, astfel incat ele nu numai ca nu folosesc la a ne face viata mai buna sau mai frumoasa, ci mai mult, deterioreaza viata, atat la nivel individual, cat si la nivel social.

...Exista ideea generala ca omul cult, care vorbeste distins, cu cuvinte alese, fara expresii licentioase, este un om superior celui trivial, incult. Exista un adevar in aceasta idee, bazat tocmai pe faptul ca un om care nu foloseste cuvinte de vibratie joasa intelege, de fapt, utilitatea mult mai mare a expresiilor de vibratie inalta. Desigur, daca el vorbeste distins doar in public, de fatada, dar in viata sa de zi cu zi foloseste cuvinte de vibratie joasa, sau daca in spatele cuvintelor frumoase se ascund ganduri si intentii de vibratii joase, el nu realizeaza mare lucru. Cuvantul isi exprima vibratia sa si prin forma, dar daca gandul din spatele sau, fondul pe care il exprima, este de alta vibratie, chiar contradictorie, efectele pot fi dezastruoase.

...Sinceritatea este cheia.

...Sa cauti sa exprimi mereu, prin cuvant, numai ceea ce simti si crezi din tot sufletul ca este adevarat. Sa alegi sa faci numai ceea ce este in deplin acord cu idealul tau.

...Sa fii tu insuti in tot ce gandesti, afirmi si intreprinzi. Iar ca sa ajungi la asta, trebuie sa cauti permanent sa te cunosti pe tine insuti, sa-ti clarifici idealul, sa renunti la ideile inutile si daunatoare, cu alte cuvinte sa devii mereu mai intelept.

...Este cea mai mare realizare a vietii unui om, pe care o poate comunica apoi si celor din jur, chiar fara cuvinte, numai prin ceea ce este.

(http://www.esoterism.ro/ro/)

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

DR.Dumitru Constantin Dulcan - CEEA CE NI SE ÎNTÂMPLĂ E OGLINDA A CEEA CE SIMȚIM ȘI GÂNDIM!

TREZEȘTE VINDECĂTORUL DIN TINE!.....

IARTĂ,IARTĂ-I PE TOȚI CEI CARE ȚI-AU GREȘIT VOIT ȘI PE CEI CARE TE-AU RĂNIT FĂRĂ SĂ ȘTIE! IARTĂ-I PE TOȚI ȘI SĂ NU-ȚI FIE NICI ȚIE RUȘINE SĂ CERI IERTARE!.....