CALEA SPRE LUMINĂ.....
Calea spre Lumină presupune:

-Să trăiești în Adevăr și pentru Adevăr, să îl cultivi, să îl iubești și să lupți pentru el, pentru că numai astfel poți lua decizii corecte, poți face fapte bune și trăi frumos viața.
-Să iubești viața și să respecți toate formele de viață ca fiind creații ale Divinității. Să conștientize-zi zilnic că viața este bunul cel mai de preț și să îți creezi o viață mai bună, plină de bucurii, fericire, adevăr, dragoste, libertate și armonie.
-Să dovedești iubire, pasiune și înțelepciune în tot ceea ce faci. Să te dăruiești din tot sufletul.
-Să fii spiritual și să iubește iubirea, căci a fi spiritual înseamnă a trăi în iubire și adevăr și pentru iubire și adevăr.
-Să înveți din tot ceea ce îți oferă viața și mai ales să înveți să înveți pentru a putea evolua. Să fii plin de răbdare și înțelegere, să fii visător, vizionar și deschis la nou. ----Să treci dincolo de bariere!
-Să cultivi credința, dragostea, adevărul, cunoașterea, înțelepciunea, echilibrul, speranța și curajul pentru a te desăvârși pe tine cât și pe cei asemeni ție, pentru a evolua împreună spre binele tuturor.
-Să fii cumpătat căci astfel nu vei duce lipsă de nimic, căci creanga prea plină de rod este lesne ruptă de vânt.
-Să fii modest, căci cu cât te ridici mai mult cu atât trebuie să cobori mai mult, căci măsura ridicării este egală cu cea a coborârii. Cu cât copacul e mai falnic cu atât trebuie să aibă rădăcinile înfipte mai adânc căci altfel îl va pune vântul la pământ.
-Să te ferești de minciună și de vorbe deșarte, căci ele sunt pentru mintea și sufletul tău precum praful drumului care îți intră în ochi și te orbește.
-Să nu judeci oamenii după aparențe, după puterea lor, după averea lor, după frumusețe sau după vârstă, căci toți au pierdut ceva ca să dobândească altceva. Cel bogat este sărac în liniște, cel puternic este slab pentru altul, cel frumos poate fi urât pe dinăuntru, cel în vârstă poate fi tânăr în spirit.
-Să nu fii arogant și disprețuitor, căci aroganța și disprețul alungă iubirea. Și nu există om mai josnic și mai periculos decât omul care nu mai are iubire, căci și-a pierdut Lumina.
-Să nu te grăbești și să forțezi lucrurile, căci fructul copt este ușor de cules, dar cel necopt este greu de luat, iar dacă tragi prea tare de ramură riști să fii lovit.
-Să nu fii lacom, căci lăcomia duce la pierzanie.
-Să nu fii rău, căci răutatea se întoarce.
-Fii bun cu semenii tăi, adu-le mulțumire, dragoste, lumină și căldură și într-o zi vei descoperi că ele au înflorit în inima și sufletul tău.
-Să nu fii indiferent la lucrurile din jurul tău, căci indiferența înseamnă lașitate.
-Să nu te lași pradă disperării atunci când te simți neputincios și lovit, ci mai degrabă caută să te folosești de situație pentru a merge înainte și a reusi pe viitor, căci în orice fruct ai și sămânța și în orice necaz există și un strop de bine. Caută-le!
-Să fii conștient de faptul că nu întâplător te-ai născut acum și aici, că ai o misiune de îndeplinit și să îți asumi rolul de co-creator al vieții și Universului în care trăiești. --Să îți asumi responsabilitatea asupra gândurilor, sentimentelor, vorbelor și faptelor tale și a valorilor pe care le reprezinți și în care crezi, cât și asupra vieții și sănătății tale.
-Să dai dovadă oricând de demnitate și onoare. Fii semeț și de neclintit ca muntele. -Să nu te lași calcat în picioare, umilit sau înlănțuit căci ești o ființă umană. Te-ai născut liber și trebuie să rămâi liber. Orice ți s-ar întâmpla să nu îți trădezi crezul și camarazii și să îți rămâi credincios ție însuți.
-Să apreciezi adevăratele valori ale Umanității și să le aperi.
-Să pui valorile spirituale mai presus de cele materiale, conștient de faptul că aurul, banii, puterea și lucrurile așa cum vin așa și pleacă, precum după lumină vine întunericul, după tinerețe vine bătrânețe, după primăvară urmează vară, toamnă și apoi iarnă, căci așa este legea firii. Toate cele care există, se nasc, cresc și apoi se întorc de unde au plecat.

(Extras din volumul ”Înainte ca întunericul să ne cuprindă”, Narciz Tasca)
via http://naturadivina.com/2014/06/07/calea-spre-lumina/  

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

DR.Dumitru Constantin Dulcan - CEEA CE NI SE ÎNTÂMPLĂ E OGLINDA A CEEA CE SIMȚIM ȘI GÂNDIM!

TREZEȘTE VINDECĂTORUL DIN TINE!.....

IARTĂ,IARTĂ-I PE TOȚI CEI CARE ȚI-AU GREȘIT VOIT ȘI PE CEI CARE TE-AU RĂNIT FĂRĂ SĂ ȘTIE! IARTĂ-I PE TOȚI ȘI SĂ NU-ȚI FIE NICI ȚIE RUȘINE SĂ CERI IERTARE!.....