VÂRSTELE SPIRITUALE.....

...De-a lungul timpului putem trece prin unul sau mai multe etape in ceea ce priveste viata spirituala....Mentiuni: Fiecare dintre etapele de ma jos pot dura si vieti la randul sau putem trece prin toate intr-una singura. Putem incepe copilaria spirituala la 5 sau 55 de ani, deci aceasta clasificare nu are legatura cu varsta fizica ci cu relatia noastra interioara cu Spiritul care ne anima.

1.Primul este Copilaria spirituala. Este etapa in care devenim interesati si incepem sa fim deschisi spre realitatile spirituale. Tot ceea ce auzim ni se pare interesant si ne hraneste imaginatia. Ingeri, dimensiuni, calatorii astrale, religii si practici, s.a. par sa fie toate adevarate si ne petrecem ore in sir citind sau studiind despre ele. Copilul nostru interior este fascinat de noile descoperiri si crede in realitatea lor ca si cum ar fi din nou la varsta basmelor despre printi si Ilene Cosanzene. Poate dura un an, 5 sau o viata intreaga. Capcana copilariei insa consta in naivitatea copilului care nu pune la indoiala nimic din ceea ce i se spune sau citeste. Deoarece in aceasta lume exista si ingeri dar si lupi cu blana de oaie, incepatorul in ale spiritualitatii este bine sa stie ca nu tot ce poarta denumirea de ‘spiritual’ este de cea mai buna si elevata calitate iar uneori promisiunile sunt doar fatete ale unor interese mai putin nobile sau ale unor persoane mai putin conectate la Adevaruri inalte. De aceea este foarte important sa alegeti sa va aliniati cu acele practici, structuri, sisteme, persoane care sunt integre. Din fericire avem la dispozitie kinesiologia pentru a testa Adevarul sau Falsitatea unor invatatori si invataturi, precum si a practicilor sau structurilor. Cartea lui David Hawkins, Adevar vs Falsitate cuprinde deja numeroase determinari obiective ale gradului de elevare a celor de mai sus si va poate fi ghid pentru inceput. Desigur puteti voi determina integritatea si nivelul de constiinta a orice folosind testul acesta (iar descrieri si metodologie despre testul kinesitologic gasiti tot in cartile lui David Hawkins sau pe internet din abudenta).

2.Apoi incepe Adolescenta spirituala. Explorarea intensiva a optiunilor, participarea la toate targurile de acest gen, toate seminariile, cursuri dupa cursuri. Intregul “circ” astral devine apetisant, interesant, iar adolescentul din noi cu inconstienta tipica acestei etape, se lasa dus peste tot si oriunde. Cartile de tarot, citit in luna, cafele, stele si alte cele ne amuza si ne ridica multe semne de intrebare. Si putem sa ratacim in acesta mare de tentatii … pana la sfarsitul vietii. Sau putem merge in urmatoarea.

3.Etapa a treia i-am spune Tanarul luptator spiritual. La un moment dat dupa ce ai fost si acolo si acolo si acolo si ai incercat si aia si aia si aialalata… te simti inspirat si aliniat la ceva. Poate fi o religie, o tehnica, un sistem de gandire care este “Acela” pentru tine.. si vei incerca prin orice chip si fel sa ii convingi si pe cei din jur ca aceea si doar aceea este calea spre fericire. Desigur insistentele tale si luptele tale mentale, emotionale si poate chiar fizice, evident vor avea un efect limitat. Au mai incercat si altii inainte “indreptarea celor pierduti”, prin diverse forme: cruciade, jihaduri, dictaturi;  sa impuna ceea ce ei credeau ca e “calea” dar rezultatele sunt intotdeauna limitate. Frumusetea “tanarului  luptator spiritual” este ardoarea, pasiunea, determinarea cu care isi urmeaza calea. Daca din diverse motive karmice calea aleasa este intr-adevar si una aliniata la iubire, compasiune si virtuti inalte, sansele sunt ca persoana sa ajunga in urmatoarea “varsta”

4.Maturizarea spirituala. Trairea din iubirea neconditionata, renuntarea la judecati, trancederea dualitatii bine-rau, iluminarea, angelizarea, indumnezeirea sunt toate semne sau repere ale maturizarii spirituale. Atunci cand mai presus de interesele egoului individual sta dedicarea catre Adevarul cel mai inalt, smerenia si recunostinta fata de Sursa/Creator/Dumnezeu, trairea din a servi viata in toate formele sale si renuntarea la “lupta” in favoarea iubirii, putem vorbi despre maturizare.

5.Moartea. In Creatie o singura moarte este posibila. Si ea este a Egoului. In rest Viata este eterna. Iar Viata din noi continua si dupa ce corpul si-aschimbat forma. Moartea Egoului in schimb inseamna renuntarea totala la haina identitati individuale si predarea vointei proprii in mainile lui Dumnezeu: “si mai presus de voia mea, faca-se Voia Ta, Doamne”

...Gloria in excelsis Deo! SLAVA LUI DUMNEZEU!...

(http://andreafilip.com/)   

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

DR.Dumitru Constantin Dulcan - CEEA CE NI SE ÎNTÂMPLĂ E OGLINDA A CEEA CE SIMȚIM ȘI GÂNDIM!

TREZEȘTE VINDECĂTORUL DIN TINE!.....

IARTĂ,IARTĂ-I PE TOȚI CEI CARE ȚI-AU GREȘIT VOIT ȘI PE CEI CARE TE-AU RĂNIT FĂRĂ SĂ ȘTIE! IARTĂ-I PE TOȚI ȘI SĂ NU-ȚI FIE NICI ȚIE RUȘINE SĂ CERI IERTARE!.....