IERTAREA DE SINE.....Iertarea de sine reprezinta cel mai important act al iubirii de sine. Trebuie sa nu uiti insa ca ego-ul va fi foarte rezistent si va incerca sa te impiedice sa faci acest demers. Incearca sa-l intelegi. Ego-ul stie ca, cu cat te iubesti mai mult, cu atat mai putin te poate controla. Ii este foarte teama ca isi va pierde autoritatea asupra ta. De aceea vei auzi o multime de voci interioare care iti vor spune tot felul de lucruri pentru a te impiedica sa inchei acest proces al iertarii de sine. Nu putem condamna ego-ul pentru ca actioneaza astfel, deoarece el nu intelege deloc decizia noastra de a ne iubi, in loc sa ne respingem.


EGO-UL S-A OBISNUIT ATAT DE MULT SA IL LASI PE EL SA IA DECIZII IN LOCUL TAU, INCAT ESTE CONVINS CA FARA EL VEI SUFERI ATAT DE TARE INCAT AI PUTEA SA MORI.

Atunci cand incepem sa ne acceptam, sa ne iubim, inclusiv sa iubim acele parti din noi cu care nu suntem de acord, este un semn ca reintram in contact cu marea noastra forta interioara. Ego-ul fiind tot mai putin hranit va incepe sa se micsoreze si crede ca va disparea pentru totdeauna. Este important ca, pe masura ce parcurgi demersul de iubirie fata de tine, sa-ti asiguri ego-ul ca nu va disparea. Explica-i faptul ca, memoria mentala cu care a fost creat va exista intotdeauna, doar ca nu va mai avea o putere atatde mare asupra ta.

CEILALTI EXISTA IN VIATA TA DOAR PENTRU A TE AJUTA SA DEVII CONSTIENT DE LUCRURILE PE CARE LE ACCEPTI SAU NU LA TINE.

Etapa reconcilierii este etapa in care accepti faptul ca ceilalti sunt o oglinda pentru tine, te va ajuta sa simti compasiune pentru persoana respectiva, contribuind astfel la deschiderea inimii tale. Aceasta etapa te invata cum sa faci acelasi lucrur pentru, cum sa ai compasiune pentru acea parte din tine - copilul tau interior - care sufera de atat de mult timp. Deoarece frica de respingere este in continuare prezenta, acea parte din tine reactioneaza atatd e puternic.
Iar cum nimic nu se poate schimba sau transforma fara acceptare, acea parte din tine trebuie sa se simta acceptata si nu respinsa, ca si cum ar fi rea, nedorita s nu ar mai dori sa existe. Cu cat o accepti mai putin cu atat mai puternica va deveni, cu ajotorul ego-ului. Astfel o vei respinge din ce in ce mai mult.
Ti s-a intamplat sa alungi un copil care te deranja tot timpul, spunandu-i sa plece, " sa se joace in alta parte"? Cu cat il respingeai mai insistent cu atat mai repede revenea, desi stia ca ar putea fi pedepsit. Acelasi lucru se intampla cu acele parti din tine pe cale sa le respingi sau le ignori. Ajung sa preia controlul asupra ta pentru a-ti arata ca au dreptul sa existe, ceea ce poate duce pana la urma la formarea unor celule canceroase.
In momentul in care accepti acele parti din tine, care uneori te fac sa fii ceea ce nu vrei sa fii, este ca si cum i-ai spune acelui copil neascultator: stiu , dragul meu ca ai nevoie de atentie. Dar cum sunt ocupat si nu am timp. Faptul ca eu sunt stresat nu are nimic de-a face cu tine. Pur si simplu, nu stiu cum sa imi gestionez mai bine timpul. Stiu ca intr-o zi voi reusi, dar acum este ceva peste limitele mele. Desi nu pot sa iti acord timp acum, acest lucru nu are nicio legatura cu dragostea mea pentru tine.
Pe de alta parte, nu trebuie sa facem promisiuni pe care nu le putem tine. Daca, de exemplu, o mama ii promite copilului ei ca se va ocupa de el mai tarziu si nu face acest lucru, copilul nu o va mai respecta si va deveni mai agitat. Fiecare parinte trebuie sa se accepte pe sine atunci cand nu stiu cum sa gestioneze situatiile copiilor lor.
De multe ori devenim parinti chiar inainte de a ne fi incheiat propria copilarie. Un viitor parinte nu are o pregatire, o "diploma" de parinte, la fel ca cea profesionala. Copiii devin astfel cel mai bun model pe care il avem pentru a vedea acele parti pe care nu le acceptam la noi insine.

ACCEPTAREA DE SINE, CARE INSEAMNA O EXPRESIE A IUBIRII PE CARE O AI PENTRU TINE, ITI VA DESCHIDE INIMA PE PLAN SPIRITUAL.

Este posibil ca aceasta dechidere a inimii sa aiba un efect imediat pe plan fizic, iar calitatea sangelui nostru, care se umple de o seva vindecatoare, un fel de magnetism care circula peste tot in corp, sa ajute celulele sa se vindece? Acest fenomen este motivul pentru care multe persoane vorbesc despre "un miracol".
Ma minunez atatd e mult cand vad forta creatoare si capacitatea corpului nostru fizic si simt ca inima are niste puteri imense. V-ati intrebat vreodata de ce inima nu este afectata de cancer? Inima se afla in centrul corpului pentru a ne aduce aminte ca, atunci cand ne centram pe inima - prin iubire de sine si acceptare - suntem centrati in interiorul nostru.
A fi centrat inseamna a fi echilibrat. Daca stai in picioare pe un disc imens care se invarte cu viteza mare si esti plasat chiar in centrul lui, nu te misti si iti pastrezi echilibrul. Dar imediat ce incerci sa te misti sau sa te deplasezi spre margini, iti pierzi echilibrul si vei fi aruncat pe langa disc. Nu degeaba medicina orientala are un succes atat de mare. Filozofia orientala este axata pe echilibrul din viata noastra, in toate aspectele sale.

(Lise Bourbeau)

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

DR.Dumitru Constantin Dulcan - CEEA CE NI SE ÎNTÂMPLĂ E OGLINDA A CEEA CE SIMȚIM ȘI GÂNDIM!

TREZEȘTE VINDECĂTORUL DIN TINE!.....

IARTĂ,IARTĂ-I PE TOȚI CEI CARE ȚI-AU GREȘIT VOIT ȘI PE CEI CARE TE-AU RĂNIT FĂRĂ SĂ ȘTIE! IARTĂ-I PE TOȚI ȘI SĂ NU-ȚI FIE NICI ȚIE RUȘINE SĂ CERI IERTARE!.....