IUBIREA SI STADIILE EI DE MANIFESTARE

Mereu vorbim despre iubire. Comentăm iubirea, scriem despre iubire, compunem poezii despre iubire și așteptăm iubirea. Iubirea, ca orice altă stare, e unică și se manifestă diferit de la persoană la persoană. Ea este o stare pe care o creăm cu mintea noastră și o trăim în interior. Deci, degeaba o așteptăm din exterior pentru că nu ne-o poate băga nimeni în interiorul ființei noastre.Iubirea e legendară. Ea există în fiecare suflare. De aceea toți oamenii iubesc, pentru că asta este energia care îi susține și îi ține în viață. Iubirea ne dă libertatea și, prin ea, accesăm adevărul trăirilor noastre.
În funcție de nivelul de evoluție al fiecăruia, se manifestă un tip de iubire sau altul. În acest articol vă voi transmite stadiile iubirii și, în funcție de ce manifestăm, vom ști în ce sigiliu suntem și ce tip de iubire manifestăm. Sigiliu este locul unde se află forța vieții sau ki-ul nostru într-un moment sau altul. Ne vom da seama singuri în ce stadiu sau sigiliu suntem după manifestarea iubirii.

Stadiile iubirii sunt:

Iubirea senzuală;

Iubirea dependentă (suferința, poziția de victima);

Iubirea manipulatoare (suferință, poziția de salvator);

Iubirea divină;

Iubirea de adevăr;

Iubirea pentru tot și toate;

Iubirea veșnică, eternă.

În primele trei ipostaze vom întâlni iubirea prin condiționări, adică: „dacă…atunci”.
Iubirea prin condiționări ține de primele trei sigilii și se manifestă conform programelor din conștiința socială, educație, manifestare colectivă etc.
În ipostazele 4-7, adică în ultimele 4 sigilii vom întâlni și manifesta iubirea de tip divin, prin care accesăm fluxuri de conștiință superioară ca frecvență.
Vă voi exemplifica câteva manifestări din fiecare sigiliu ca să conștientizați unde vă aflați și să vă cunoașteți cum vă manifestați prin iubire.

1.Iubirea senzuală
Este iubirea în care cei doi parteneri se iubesc doar la nivel fizic, corporal, îndrăgesc doar „costumul” care este corpul fizic în care se află spiritul divin. Ea apare în prima parte a unei relații intime, atunci când cei doi se plac foarte mult fizic și au tendința să se atingă mereu, să se „devoreze”. Este stadiul prin care ei simt dacă se iubesc astfel vor putea să facă un salt cuantic să-și ridice nivelul ki-ului mai sus. Da, chiar asta se întâmplă de obicei dar pentru puțin timp, deoarece iubirea nu este susținută de forme superioare de manifestare. Pentru a menține ki-ul pe un flux de conștiință ridicat e nevoie de manifestarea cel puțin a iubirii Divine.

2. Iubirea dependentă
Este iubirea în care iubești pe cineva pentru împlinirea unor nevoi. E posibil ca cealaltă persoană să aibă și ea nevoie de anumite împliniri, dar sigur nu vor fi aceleași tipuri de manifestare, pentru că nevoile de cele mai multe ori sunt diferite, conform credinței că “vine cineva, un partener, în realitatea mea ca să mă completeze”. Gândind și crezând asta, atragi un partener care să-ți completeze nevoile nicidecum să manifeste iubirea divină.

Am găsit în practica mea mai multe tipuri de nevoi care, conform credințelor clienților, cred și speră că cineva din exterior (o persoană cu care intri într-o relație mai mult sau mai puțin intimă) îți poate împlini niște nevoi interioare.
Tipuri de nevoi întâlnite pe acest nivel de frecvență: de atenție, de protecție, de dezvoltare, de confirmare etc. De cele mai multe ori cealaltă persoană are câteva nevoi asemănătoare – pentru că altfel nu faci frecvență specifică cu ea – dar și multe altele diferite. Câți oameni nu ați auzit „am iubit, dar nu m-a iubit la fel…”. Nimeni nu te poate iubi la fel, deoarece tu ești unic și ai modul tău de a dărui și manifesta iubirea, în funcție de nivelul tău de evoluție.

Acest gen de iubire este iubirea dependentă prin care oamenii se păcălesc mult timp până descoperă că în acea situație nu este iubire ci împlinirea unor nevoi. Dacă nu ar fi acest gen de manifestare nu ar mai apărea violența domestică în care unul este și acceptă să fie maltratat, umilit etc.

Uneori, am găsit persoane care se simt iubite dacă partenerul e gelos sau violent fizic – citez  „asta înseamnă că îi pasă de mine și este atent(ă) la mine”, deci prin faptul că celălalt e gelos asta îți traduce că îți împlinește nevoia de atenție? Vă voi da o veste, dacă partenerul sau partenera este gelos(ă) este o iubire pentru suferință, nicidecum una adevărată care să-ți dea libertatea de care ai nevoie pentru a-ți dezvolta potențialul divin. În acest tip de iubire manifești în comportament poziția de victimă.
Adică îl ții pe celălalt lângă tine chiar dacă știi și vezi că nu este iubirea care să te înalțe, prin: “amenințări cum că …”, „prin boală”, „prin diverse”.

În această manifestare ambii parteneri sunt ținuți în “noroiul emoțiilor”, al dependențelor, al suferinței, al „iadului pe pământ”. Iubirea dependentă este cea care te menține cu energia vieții în sigiliul 2, iar de aici nu poți vedea sau concepe că se poate iubi și altfel.
Când te cunoști și te iubești pe tine, sigur vei putea ieși din astfel de iubiri dependente, care creează doar minți în și pentru suferință, pentru așteptări, pentru atașamente, pentru victimizări etc.

În momentul în care te-ai cunoscut și te poți iubi pentru ceea ce ești, energia vieții trece în sigilii superioare și manifești iubirea de tip superior, divin.

3. Iubirea manipulatoare
Este iubirea prin care, ceea ce faci, dai, transmiți, au scopul (conștient sau inconștient), ca celălalt să-ți întoarcă ajutorul. Dar, surpriză, de cele mai multe ori nu se întâmplă așa. Sigur vi s-a întâmplat și v-ați întrebat: De Ce?
Spunem mereu i-am făcut bine și mi-a întors cu rău? Dar ce așteptai să-ți dea la fel? Nimeni nu-ți mai poate întoarce vreodată acel moment, acel gest, acel act. Deoarece din punct de vedere cuantic, un moment este un moment și nu se mai întoarce niciodată la fel, deoarece totul este în evoluție. Așa că degeaba așteptăm să ne întoarcă fapta că așa ceva este imposibil.
Și, uneori, ceea ce ți se pare că e de rău poate fi „un șut în fund un pas înainte”- vorba românului. Acel gest al celeilalte persone (care nu te ajută când ai nevoie) te poate ambiționa și determina să activezi potențialul în care tu poți face singur orice și oricând.
În acest gen de iubire manipulatoare stai în poziția de salvator, de cele mai multe ori nu ești conștient de asta. Adică atragi în viața ta oameni la care să dăruiești, oferi pentru că ei îți împlinesc o nevoie interioară. Este nevoia prin care tu îți demonstrezi ție că ești suficient de bun ca să te accepte cei din jur, să te valorizeze, să te respecte, să-ți ridice osanale etc.

Ieși din iubirea manipulatoare atunci când iubești și dăruiești fără așteptări!

Vei ieși din acest tip de iubire, iar energia vieții se va ridica pe o treaptă superioară, atunci când te respecți, te valorizezi, te apreciezi pentru ceea ce faci și nu pentru ce faci pentru alții.
E necesar să ne susținem și să ne dezvoltăm iubind, dar nu ca un schimb, ci ca o nevoie firească divină de a dărui. Cum frumos spunea Nicolae Stainhard: “Dăruind vei dobândi!” Adică prin dăruire fără așteptări tu îți crești energia vieții, pe un nivel superior și astfel accesezi fluxuri de conștiință cuantică de frecvență înaltă. Prin accesarea acestor fluxuri vei întâlni oameni, situații, momente, evenimente de frecvență superioară, care te îmbogățesc ca spirit și activează potențialul divin din tine. Deci, tu ești cel câștigat atunci când dăruiești.

4. Iubirea Divină
“Putem iubi pe altcineva datorită iubirii pe care o avem pentru noi înșine” - Maestrul Ramtha.
Ne iubim atunci când ne dezlegăm de suferință, manipulare, poziția de victimă. Când nu mai trăim în aceste stări nu mai creăm minte care să ne aducă astfel de  momente de suferință.
Te iubești pe tine când nu te mai învinovățești, când nu te mai blamezi. Te iubești pe tine atunci când consideri că o experiență este doar o experiență, prin care te dezvolți și înveți cum să-ți manifești spiritual divinul prin instrumentul uman (corpul și mintea).Te iubești atunci când stăpânești egoul, aroganța și iluziile pe care le dezvolți din și pentru personalitate.

Iubirea Divină apare atunci când te-ai iertat și te-ai dezlegat de trecut.

Pentru acest tip de manifestare a iubirii foarte frumos spune maestrul Ramtha -“Iubirea divină se poate manifesta numai dacă nu există trecut” .
Ea se manifestă cu tot ceea ce conținem în spiritul divin, atunci când forța vieții sau ki-ul se află în sigiliul 4, adică în chakra Anahata sau zona inimii. Când ai energia în sigiliul 4, totul vine de la sine fără efort în manifestarea iubirii divine. În acel moment iubești pentru bucuria actului dăruirii și a manifestării divinului din tine. Abia în acest nivel iubirea este o stare interioară independentă care este activă indiferent de ce se întâmplă în exteriorul tău.  Iubirea divină este și atât.

5. Iubirea de adevăr
Acest tip de iubire este o iubire în care experiențele pe care le trăiești le tratezi și le interpretezi cu și din iubire. Iubești ce trăiești și realizezi că o experiență te-a condus la un stadiu de înțelegere profund. În acest stadiu iubești adevărul, frumosul și tot ce conține un om.

Un om care se iubește pe Sine în adevăr, este impecabil față de Sinele său spiritual, se iubește pentru ceea ce iese din ochii săi, pentru ceea ce rostesc buzele sale, pentru ceea ce creează prin mintea sa. Un om care se iubește pe el în adevăr nu îi este rușine de ce poate face. Este responnsabil de fiecare gând, vorbă, cuvânt. 

Atunci când te iubești în adevăr perfecționezi gândurile, perfecționezi visele tale și bucuria împlinirii lor te face să descoperi cât de măreț și magnific ești în Sinele divin. În această stare corpul devine un templu perfect al unui conducător măreț – Sinele divin, scânteia divină.

Iubirea de adevăr ne inspiră să căutăm frumusețea acolo unde alții nu o văd. Când forța vieții urcă în sigiliul 5, adică în chakra Vishuda, trăiești iubirea de adevăr. Cu cât menții mai mult timp energia în sigiliul 5, manifești iubirea de  adevăr în tot și toate. O dată ce ai cunoscut această stare, care este net superioară celor de dinainte, vei ști că oriunde ești, tu ești în tine și indiferent ce oportunități apar în exteriorul tău, tu conții iubirea. Când forța vieții este în sigiliul 5, conții specificul celorlalte sigilii doar că le manifești de pe un nivel superior de frecvență. Iar iubirea pe care o mnaifești este ceva sublim, divin.

6. Iubirea văzută în tot și toate
Acest stadiu este stadiul în care te găsești în poziția de observator.

În această poziție manifești nonjudicativitatea, adică constați și mergi mai departe. Vezi pe Dumnezeu în tot și toate deoarece : Dumnezeu este iubire şi cel care iubeşte este în Dumnezeu şi Dumnezeu este în el.

În acest stadiu ai energia vieții sau ki-ul în sigiliul 6 sau chakra Ajna. Aici se găsește și ochiul al treilea sau glanda Pineală, cea care controlează buna funcționare și echilibrul corpului. Când ai energia în acest sigiliu, nu mai intri în emoții ci ești în armonie și echilibru cu tine și cu alții. Iubirea și miracolul ei apare în afara timpului emoției. Iubirea este dincolo de timp și de emoție. Emoția se creează în timp. Dar, iubirea în afara emoțiilor este o stare superioară emoțiilor. Ea este și atât.
Orice aduci în realitatea ta prin gânduri nu le mai tratezi cu suferință, luptă, ci te uiți la situație și moment cu iubire și cauți să vezi ce ai de învățat. Știi că ai adus acea situație pentru a vedea iubirea în tot și toate. Cu cât menții mai mult energia în sigiliul 6 cu atât ești mai în echilibru cu tine și cu ceilalți
 
7.  Iubirea veșnică, eternă.
Este iubirea care îți dă libertate asupra timpului și spațiului.

Adică, când iubești etern, nu mai contează că tu ești într-un loc iar persoana iubită în alt loc, atunci ești oriunde vrei și simți prezența persoanei respective oriunde ești fizic. Manifești starea de plenitudine, activezi bucuria ființării și a nonlocării. Ești una cu totul. 

Acest gen de iubire se manifestă atunci când ai energia în sigiliul 7 sau chakra Sahasrara.

Pentru a manifesta iubirea din sigiliile superioare ca frecvență, adică ultimele 3 sigilii e nevoie de efort conștient, voință, responsabilitate, curaj, implicare, cunoaștere de sine, iubire de sine, intenție. Acestea sunt caracteristici pe care le conținem în sigilii 3 și 4, adică cele care fac trecere dinspre conștiința socială, efectul de turmă, în conștiința individuală unde sigur și singur poți interveni.
Astfel doar tu singur poți să-ți aduci energia vieții în sigiliile superioare pentru a manifesta iubirea divină din adevăr, a tot și toate și pe cea eternă, veșnică.

Poți duce energia vieții sau ki-ul în sigiliile superioare 5, 6 și 7 prin trei moduri:
a. Conștient pe concentrare, iar în timp prin antrenament și disciplină,  îți creezi  o rețea neuronală prin care poți oricând să-ți ridici energia în sigiliile superioare. Prin această metodă vei avea mereu energia vieții pe frecvențe superioare și nu mai e nevoie să fii conștient unde este. Manifestările tale vor fi  firesti și fără efort, pe frecvențe înalte. În această stare dăruiești fără așteptări, fără limite de la Sine la Sine. Pentru asta e nevoie de  exercițiu. Așa cum ați învățat să scrieți și să mergeți, așa e nevoie de exercițiu pentru a duce energia în sigiliile superioare. Și așa cum după un timp a fost firesc să scrieți sau să mergeți tot așa la un moment dat va fi firesc să vă mențineți energia vieții în sigiliile superioare.

b. Prin atenția la ce iese din tine, prin gânduri, vorbe, acțiuni. Să emiți gânduri, vorbe și fapte de frecvență înaltă cât mai mult timp dintr-o zi. Aici, dacă ai gândit ceva necorespunzător, poți înlocui acel gând în 3 secunde și, astfel, creezi un alt gând de frecvență înaltă. Asta înseamnă să fii în prezent pentru a nu „vorbi gura fără tine”. Și aici, în timp, prin exercițiu conștient de a schimba gândurile sau vorbele distructive sau care te afectează pe tine și pe alții, vei ajunge să emiți doar din iubire și pentru iubire.

c. Prin evoluția conștiinței sociale, adică, cum face lumea din jurul tău (asta e metoda cea mai lentă și care se poate întinde pe mii de vieți). Aceasta este metoda prin care tot aștepți să-ți de-a cineva, să te inițieze cineva și să-ți spună cineva că e bine să faci într-un fel sau altul. Aici ai nevoie de tot felul de explicații raționale, nu te cunoști și ești în exteriorul tău.  De aceea, celor care stați și așteptați să vă pună cineva în traistă și să vă ridice cineva energia în sigilii, vă transmit că așa ceva nu se poate. „Dumnezeu îți dă dar în traistă nu îți pune”, adică nimeni în locul tău oricât de puternic ar fi (nici chiar Dumnezeu), nu poate să-ți ridice energia în sigiliile superioare. Acesta este efortul nostru de pământeni, care am venit să experimentăm cum să trăim cu iubire divină, eternă, într-o condiție limitată, materială, concretă.

Scopul nostru  al pământenilor este să experimentăm manifestarea Spiritului Divin, care este IUBIRE, în materie.

Succes și spor la lucru cu voi! Dați-vă voie să iubiți divin.
Am o veste: Se poate!
Cu drag, din cunoaștere și iubire pentru cunoaștere și iubire.

(psiholog Niculina Gheorghita)  via http://www.holisterapi.ro/

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

DR.Dumitru Constantin Dulcan - CEEA CE NI SE ÎNTÂMPLĂ E OGLINDA A CEEA CE SIMȚIM ȘI GÂNDIM!

TREZEȘTE VINDECĂTORUL DIN TINE!.....

IARTĂ,IARTĂ-I PE TOȚI CEI CARE ȚI-AU GREȘIT VOIT ȘI PE CEI CARE TE-AU RĂNIT FĂRĂ SĂ ȘTIE! IARTĂ-I PE TOȚI ȘI SĂ NU-ȚI FIE NICI ȚIE RUȘINE SĂ CERI IERTARE!.....